Un medic clujean susține că „tineretul ar trebui să-i influențeze și pe ceilalți să se vaccineze”

Managerul Serviciului de Ambulanță Cluj, Dr. Horia Simu, susține că pentru încurajarea vaccinării anti-COVID trebuie găsită motivația specifică pentru fiecare categorie de vârstă.

„Am început bine campania de vaccinare, într-adevăr. În lunile de la începutul acesteia nu găseai loc să te programezi. Mergeai în altă localitate pentru vaccinare. Nu era cantitatea de vaccin care este acum. Toată Europa voia acest vaccin. A urmat această relaxare. Noi, ca oameni, avem tendința să uităm ce a fost acum câteva luni.

Populația urbană a fost mult mai receptivă și s-a vaccinat. Fiecare are motivație proprie. Tinerii vor să se vaccineze ca apoi să se distreze fără probleme, să călătorească. Dar, de la fiecare vârstă, trebuie găsită altă motivație. În mediul rural informația ajunge mai greu. Cred că tineretul ar trebui să-i influențeze pe ceilalți să se vaccineze”, a afirmat Horia Simu.

Simu este de părere că primul lucru care l-a stimulat pe el să se vaccineze a fost Israelul.

„Ei au fost primii care și-au vaccinat întreaga populație. Dacă ei începuse deja înseamnă că au fost studii suficiente care le dădeau dreptate. Acum Israelul a început vaccinarea și cu a treia doză. Eu cred că toate vaccinurile sunt bune. Și Pfizer, AstraZeneca, Moderna și Johnson and Johnson, fiecare are particularitea lui”, a adăugat dr. Simu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.