Un nou sistem de joc la Loteria Romana! Se schimbă norocul pentru loto 6/49, 5/40, Joker, Noroc, Super Noric și Noroc Plus

loteria romanaContractul Loteriei Române cu firma elenă Itralot a expirat la data de 30 iunie, iar Consiliul de Administrație și conducerea executivă a loteriei au fost împuternicite pentru negocierea unui nou sistem loteristic, printr-un contract de asociere în participație, potrivit puterea.ro.

Asocierea în participaţie vizeaza traditionalele jocuri 6/49, 5/40, Joker, Noroc, Noroc Plus, Super Noroc, Pronosport, Pronosport S şi servicii suport.

„Ministrul finanţelor publice, Ioana-Maria Petrescu, a semnat astăzi un ordin de ministru prin care mandatează reprezentanţii statului în AGA a Companiei Naţionale Loteria Română S.A. (CNLR) să împuternicească Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă a companiei să înceapă negocierile pentru încheierea unui contract de asociere în participaţie, pentru operarea unui nou sistem loteristic”, se arată într-un comunicat al MFP.

Rezultatul negocierilor va fi supus spre aprobare Adunării Generale a Acţionarilor companiei.

„Prin acelaşi ordin, ministrul Finanţelor Publice a mandatat reprezentanţii statului în AGA să aprobe Nota de fundamentare cu privire la acţionarea în judecată a fostei conduceri executive, foştilor membri ai AGA, fostul director general, din cadrul CNLR, din perioada în care s-a făcut făcut control de către Curtea de Conturi a României, respectiv anul 2010, control finalizat cu dispoziţiile stabilite de Curtea de Conturi a României prin raportul de control nr. 5608 din 25.05.2011 şi decizia 3/2011 privind controlul situaţiei evoluţiei şi modului de administrare a patrimoniului public şi privat al statului la CNLR”, se mai arata in comunicat.

În cazul încheierii unui contract de asociere în participaţie între CNLR şi o firmă parteneră, aceasta din urmă ar fi obligată să achiziţioneze, implementeze şi să întreţină un sistem loteristic nou, rezolvându-se în acest fel problema uzurii fizice şi morale a actualului sistem LOTOS.

Obligaţiile de garanţie ale asociatului aportator al sistemului loteristic se vor întinde pe întreaga durata de viaţa a contractului de asociere.

Asocierea nu se reglementează ca tip de contract care să cadă în sfera achiziţiilor publice, potrivit Codului Civil, astfel încât nu se aplică prevederile potrivit cărora procedura cererii de oferte nu poate fi aplicată decât dacă valoarea contractului (fără TVA) este mai mică decat echivalentul în lei a 130.000 euro pentru contractele de furnizare.

CNLR a solicitat în august anul trecut oferte tehnice şi financiare celor mai mari trei operatori pentru implementarea unui sistem de jocuri loteristice şi servicii suport. Solicitarea se referea atât la ofertarea unui preţ global pentru achiziţia serviciului la cheie, cât şi ofertarea unui procent din profitul brut (GGR) obţinut în urma asocierii Loteriei cu contractorul, ambele pe o perioadă de 10 ani.

Cea mai avantajoasă ofertă a fost înaintată de Intralot, aşa cum reiese dintr-o analiză proprie a Loteriei, dar şi dintr-un raport al casei de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, angajată în acest sens.

Reprezentanţii Loteriei Române au prelungit în aprilie un contract cu grecii de la Intralot prin acte adiţionale. Contractul dintre compania deţinută de statul român şi Intralot a expirat la finalul anului 2013. Adrian Mişu Manolache, directorul Loteriei, nu a organizat o nouă licitaţie la încheierea acestuia, ci a încheiat o serie de acte adiţionale cu acelaşi grup.

Colaborarea dintre Loteria Română şi Intalot a fost una controversată, contractul având clauze avantajoase doar pentru greci. Intralot primeşte 7,5% din încasările totale de la loto pentru asistenţa tehnică pe care o oferă în exploatarea aparaturii electronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.