Un pădurar si-a dat demisia de la Ocolul Silvic Muntele Mare de frica hotilor de lemne

Un pădurar din Cluj s-a saturat sa fie terorizat de hoţii de lemne si şi-a dat demisia, susţinând că viaţa sa îi este pusă în mod constant în pericol.

copaci taiati

Furturile de lemne din păduri reprezintă o problemă reală pentru locuitorii comunelor clujene, în special pentru cei din Iara şi Băişoara. Hotii de lemne recurg, adesea, la acte de violenţă în momentul în care sunt prinşi în flagrant sau în trafic fără a putea justifica în vreun fel provenienţa masei lemnoase.

Victimă a violenţei hoţilor a fost, în noaptea de marţi spre miercuri, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Muntele Mare, care, după ce a fost agresat, a decis să renunţe la postul pe care îl ocupă.

Gheorghe Vuscan, prefectul Clujului, a semnalat incidentul în urma unei vizite de lucru efectuate în cele două comunităţi. În cadrul acesteia, au fost analizate problemele sesizate de locuitorii din Băişoara şi Iara, în special cele de natură silvică şi agricolă.

„Legat de acest aspect, coincidenţă nefericită, în noaptea de 2 spre 3 septembrie, pădurarul care deserveşte Ocolul Silvic Muntele Mare de pe raza comunei Băişoara a fost agresat de hoţii de lemne. În urma acestui incident reprezentantul ocolului silvic a decis să renunţe la această profesie invocând faptul că, în fiecare zi, viaţa îi este pusă în pericol”, au informat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Cluj.

Prefectul a cerut o implicare mai mare din partea autoritatilor locale, a celor din politie si a personalului silvic, „cu toţii trebuind să facă front comun împotriva celor care taie ilegal material lemnos, să constituie echipe formate din cel puţin patru-cinci persoane care să acţioneze grupat în special pe timp de noapte pentru prinderea şi identificarea infractorilor periculoşi”, au mai precizat reprezentanţii prefecturii Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.