Un sat din judetul Cluj atrage anual peste 10.000 de turisti, majoritatea straini!

Comuna Sâncraiu are propria agentie de turism, care aduce anual 10.000 de turisti, romani si straini. Locuitorii au transformat in pensiuni un sfert din case, iar comuna a fost vizitata de turisti din Germania, Japonia sau Franta, unde au fost rasfatati cu bucate delicioase si plimbari printr-o zona desprinsa parca din basme, potrivit unui reportaj Digi 24 Cluj.

comuna sancraiu

„E aer curat aici, e linişte, râurile sunt curate, la fel şi drumurile şi casele. Pur şi simplu e foarte frumos”, a declarat o turistă.

Localitatea Sâncraiu numara in total 46 de pensiuni, localnicii au profitat de ce le-a dat natura si s-au orientat spre turismul rural. Rigo Ildiko a reamenajat cele două case în care au trăit bunica şi mătuşa ei. Turiştii găsesc la ea nu doar cazare şi masă, ci şi un mic muzeu, în care pot să vadă mobilier şi ţesături vechi de 200 de ani. Asta nu înseamnă că nu este în pas cu vremurile, pentru că pensiunea este prezentată pe internet.

Sâncraiu aduce anual 10.000 mii de turişti, cât populaţia staţiunii montana Sinaia.

„Suntem un grup de 43 de persoane (n.r. din Serbia) şi ne simţim foarte bine aici. Este a treia oara când venim, este un loc fantastic”, spune o altă turistă.

„Avem un subcapitol de o vacanţă plină de tradiţie şi folclor în ţinutul meşteşugarilor. Este un proiect de 200.000 de euro”, spune Poka Andrei, primarul comunei.

Cazarea şi micul dejun in Sâncraiu este de 35 de lei pentru o persoana şi 50 lei dacă turistul vrea să aibă asigurate două mese pe zi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.