Un tânăr maghiar, prezent la UNTOLD, laudă Clujul și susține că „rivalizează cu marile orașe europene”

Prezent la Cluj-Napoca pentru a lua parte la festivalul UNTOLD, un tânăr de origine maghiară a lăudat Clujul, despre care a susținut că rivalizează cu marile orașe europene.

Acesta a precizat că excursia la Cluj i-a schimbat părerea despre România. Acesta a fost impresionat și de Delta Dunării.

Când eram mai puşti mi se tot spunea că România şi Rusia sunt ultimele ţări în care să te duci, că oamenii sunt răi şi că ne urăsc pe noi, maghiarii. Ei bine, pot spune cu mâna pe inimă că m-am înşelat în privinţa lor.

De fapt, românii sunt oameni ca şi noi cei din Ungaria, probabil că nici mai buni şi nici mai răi. Sunt oameni pur şi simplu. Am întâlnit în România oameni cu suflet frumos, săritori, care nu ne-au privit urât pentru că suntem maghiari.

Îmi spunea cineva că oraşele din Ardeal, care au fost odinioară ale Ungariei, au fost distruse de comuniştii români, că nu mai găseşti nimic frumos şi că au dărâmat clădirile care duceau cu gândul la Ungaria. Nu e însă aşa. M-am convins de asta în Cluj şi în Oradea oraşe care seamănă bine cu cele ungureşti, la fel ca şi Timişoara.

Pot spune că m-am înşelat şi în privinţa Ardealului, la fel cum m-am înşelat în privinţa României, în totalitate. Aş merge mai departe şi aş spune că Clujul sau Oradea rivalizează cu orice oraş din centrul Europei, din Polonia, Slovacia, Ungaria sau Cehia”, a mai afirmat el, citat de Adevărul.

Tânărul a declarat că UNTOLD este cel mai frumos festival din Europa, fiind chiar și peste Sziget Festival din Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.