Un tren care face înconjurul Europei a poposit și în România. Sâmbătă va fi la Cluj

Uniunea Europeană informează că trenul Connecting Europe Express care traversează toată Europa în acest an a ajuns vineri în România.

Astfel, acesta a staţionat 27 de minute în Gara Giurgiu Nord. Potrivit Prefecturii Giurgiu, în timpul staţionării trenului la Giurgiu s-au desfăşurat o serie de momente folclorice, cântece şi dansuri specifice zonei Vlaşca şi a putut fi admirat un stand expoziţional cu portul tradiţional.

Delegaţia Connecting Europe a fost întâmpinată la intrarea în ţară cu un mesaj de bun venit şi un semne de carte, un suvenir cu motive tradiţionale româneşti. De asemenea, oficialilor le-au fost prezentate istoria primei căi ferate din România şi macheta celei mai vechi locomotive româneşti cu abur, CFR 43 Călugăreni, relatează Mediafax.

Sâmbătă ajunge la Cluj

Connecting Europe Express va ajunge sâmbătă, 18 septembrie 2021, la ora 18.23, în Gara din Cluj-Napoca, după ce vineri a intrat în România, iar în perioada 17-19 septembrie străbate țara noastră pe relația: Giurgiu, București, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și Arad.

Anul 2021 a fost desemnat ca fiind „anul căilor ferate” în UE. Trenul simbolic, numit Connecting Europe Express, traversează pornind de la Lisabona şi terminând, pe 7 octombrie, la Paris. Traseul trenului este de peste 20.000 km, incluzând traversarea a 26 de ţări şi oprirea în peste 100 de localităţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.