Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca a câştigat a doua ediţie a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal

Disputat vineri, 29 aprilie, pe Cluj Arena, ultimul act al Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, competiţie ajunsă la a doua ediţie, i-a adus faţă în faţă pe studenţii de la universităţile „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi „Lucian Blaga” din Sibiu. Clujenii, finalişti ai întrecerii în ediţia inaugurală, au reuşit să îşi adjudece titlul după o victorie categorică în faţa sibienilor, scor 6-0. În finala mică, Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu, campioana en-titre, s-a impus cu 3-0 în faţa UNEFS Bucureşti, scrie frf.ro.

UBB Cluj castigatoare campionatul national universitar 2016

Cu o formulă din care nu au lipsit jucători de la formaţia locală din Liga 2,  „U” Cluj, echipa de la „Babeş-Bolyai” a condus la pauză prin golurile reuşite de Ionaşcu şi Hâmpea. „Decarul” UBB Cluj, Andreas Calcan, a dus scorul la 3-0, după reluare. Colegul său de la „U” Cluj, Răzvan Greu, a reuşit o dublă, iar a şasea reuşită i-a aparţinut aceluiaşi Ionaşcu.

Andreas Calcan, cel mai bun jucător al meciului

După fluierul de final al partidei a urmat festivitatea de premiere, trofeele şi diplomele fiind înmânate de legenda Universităţii Cluj, Remus Câmpeanu. Căpitanul clujenilor, Andreas Calcan, a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al turneului.

Echipa de start folosită de campioni în meciul cu Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu a fost Vaida – Popa, Crişan, Ionescu, Ionaşcu – Boboc, Rogozan  – Greu, Calcan, Hâmpea – Al. Pop, în timp ce portarul Iura şi jucătorii de câmp Muntean, Kereki şi Vălean au luat loc pe banca de rezerve. Antrenor: Septimiu Ormenișan.

Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca va reprezenta ţara noastră la Jocurile Universitare Europene din Croaţia, care se vor disputa la Rijeka şi Zagreb, în perioada 11 – 20 iulie 2016.

Mai multe fotografii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.