Universitatea Babeş-Bolyai, inclusa pentru prima dată în Top 500 realizat de Comisia Europeană

ubbUniversitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea Bucureşti sunt singurele din universitati din ţară care au fost incluse în Topul 500 realizat de Comisia Europeană. Topul internaţional urmează să fie lansat în aprilie.

Ministrul delegat pentru învăţământ superior şi cercetare, Mihnea Costoiu, a declarat că în competiţie s-au înscris 11 universităţi din România, dar numai două au intrat în top 500 universităţi, potrivit gandul.info.

Comisarul european pentru Educaţie, Ştiinţă, Tineret şi Sport, Androulla Vassiliou, a declarat pentru sursa citată că topul internaţional al universităţilor va fi lansat în luna aprilie şi că în total s-au înscris 600 de universităţi, printre care sunt şi universităţi româneşti.

Pentru început, U-Multirank evaluează universităţile în patru domenii: administrarea afacerilor, inginerie mecanică, inginerie electrică şi fizică.

Comisia Europeană a lansat anul trecut, după o finanţare de două milioane de euro, o nouă clasificare internaţională a universităţilor din întreaga lume, pentru patru domenii.

Clasamentul realizat de Comisia Europeană are la bază următoarele criterii: reputaţia pentru cercetare, calitatea predării şi învăţării, orientarea internaţională, succesul tranferului de cunoştinţe şi contribuţia la dezvoltarea regională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.