Universitatea din Belgrad a luat faţa UBB-ului în Top 500 universităţi din lume!

Serbia are o reprezentantă în Top 500 al celor mai bune universităţi din întreaga lume, Universitatea din Belgrad. România mai aşteaptă, singura universitate românească care intră „în calculele” celor de la Academic Ranking of World Universities (ARWU) este Universitatea Babeş-Bolyai, dar care rămâne în afara listei.

Shaghai Top 500, clasament realizat de ARWU, reprezintă topul celor mai prestigioase universităţi din întreaga lume. În ediţia din acest an, publicată în urmă cu câteva zile, este prezentă, pentru prima dată, şi o universitate din Serbia – Universitatea din Belgrad.

„Universitatea din Belgrad, cea mai mare şi mai veche universitate din Serbia, şi-a găsit locul printre cele mai bune 500 de universităţi din lume. Pentru prima dată de când Lista Shanghai a fost creată, în 2003, Universitatea din Belgrad s-a clasat în topul universităţilor. În acelaşi timp, UB este singura universitate din Serbia care e pe această prestigioasă listă. Universitatea din Belgrad şi-a câştigat locul în cele 3% care reprezintă cele mai bune universităţi din lume”, e anunţul postat pe site-ul universităţii.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a rămas, şi anul acesta, în afara listei. Asta în ciuda faptului că, la începutul anului universitar 2011-2012, conducerea UBB anunţa ca obiectiv prezenţa în Top 500. Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai de atunci, Andrei Marga, anunţa o serie de măsuri care aveau ca scop atingerea unui obiectiv clar: „aducerea Universităţii Babeş-Bolyai în clubul 500 până la sfârşitul anului 2012”.

Cele mai bune zece universităţi din lume sunt, potrivit listei, Harvard, Stanford, MIT, Berkeley, Cambridge, Caltech, Princeton, Columbia, Chicago şi Oxford.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.