Untold 2016 va avea loc în perioada 4-7 august! Familia Gadola, noul investitor privat a ediției a doua a festivalului!

Organizatorii festivalului Untold au anunțat, într-o conferință de presă desfășurată la Cluj Arena, că ediția din 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar omul de afaceri Sorin Gadola a fost anunțat ca un prim investitor privat care va contribui cu o sumă considerabilă la bugetul festivalului de anul viitor.

La conferința de presă de miercuri, 21 octombrie, au fost prezenți Vlad Pop, președintele Federației SHARE, Bogdan Buta, directorul Untold, Constantin Covaliu, manager Untold, Adrian Chereji, director de marketing Untold, și Bogdan Rădulescu, executive manager Untold.

conferinta de presa untold festival - 21.10.2015

Bugetul total al ediției a doua a Untold Festival va fi de circa 5 milioane de euro, asigurat în mare parte din fonduri private și de la sponsori.

Echipa Untold a prezentat principalele cifre ale ediției de anul acesta și After Movie-ul oficial.

– Traficul a fost de peste 240.000 de persoane, din care sub 25% au fost clujeni.
– Ca și impact din punct de vedere financiar, rulajul total a fost de aproximativ 23 de milioane de euro, din care circa 2 milioane de euro au fost cheltuiți de clujeni, iar cei din afara Clujului au generat undeva la 18 milioane de euro. Partenerii cu tot ceea ce au cheltuit a fost undeva la 3 milioane de euro.
– Institutul Național de Statistică (INS) a confirmat că în luna iulie 2015 numărul de turiști în Cluj-Napoca a crescut cu peste 27%, considerând în mare parte datorită Untold.
– Mall-urile au transmis că traficul pe perioada Untold a fost cu 40% mai mare decât media pe an.
– Am primit feedback din partea publicului că am reușit să le oferim cea mai intensă experiență din viața lor.
– Artiștii ne-au oferit un feedback foarte pozitiv și mulți și-au manifestat intenția de a fi prezenți și la ediția a doua Untold.
– Cel mai cerut DJ de către public a fost Armin Van Buuren.

Compania din spatele Untold Festival va fi societatea comercială Untold SRL, deținută de Bogdan Buta (49%) și Sorin Gadola (51%).

„Am încercat să găsim soluții și pot să aduc asigurări, dincolo de echipa actuală, iar din acest moment se va alătura și un investitor privat, este vorba de omul de afaceri Sorin Gadola”, a anunțat directorul festivalului, Bogdan Buta.

After movie-ul ediției pe 2015 a fost realizat de Laviniu Lazăr și echipa lui:

UNTOLD 2015 Aftermovie

The wait is over! This is the moment we've been all waiting for!#UntoldFestival #UntoldHeroesProduced by: Laviniu Lazar [S-I-M]DOP: Daniel Dan [S-I-M]Camera:Iancu MoraruTudor TurturicaClaudiu MorarCatalin DarleaAdrian BacneanuFlorin OlteanuBogdan DuminciucEduard SchneiderClaudiu MargineanSorin SabauAerials:Paul MijoiuCalin SapunaruMircea SabauEdit:Calin SapunaruDaniel DanLaviniu LazarProduced by: Lazar – stories in motion

Posted by Untold Festival on 21 Octombrie 2015

Vineri, 23 octombrie, începând cu ora 18:00, vor fi lansate primele 5000 de abonamente pentru fanii festivalului care s-au înregistrat pe site-ul oficial, la prețul de 222 lei.

„Rezultatele pe zona de online au fost excepționale. Am avut un reach pe facebook de 4.7 milioane de persoane, iar în timpul festivalului acesta a fost de peste 7 milioane de oameni”, a declarat Adrian Chereji, marketing manager Untold Festival.

„Aș dori să subliniez că 99% din echipa care a creat acest proiect este format din tineri sub 35 ani. Am văzut cel mai clar roadele muncii noastre din feedback-ul primit tot de la tineri, atât din țară cât și din străinătate”, a declarat Vlad Pop, președintele Federației SHARE.

„Ambițiile noastre era să punem Clujul pe harta evenimentelor de importanță majoră în Europa, deoarece avem deja nominalizate diverse evenimente la alte categorii și cu fericire putem să vă anunțăm că deja suntem nominalizați la două categorii. Ne-am atins obiectivul de anul trecut să fim printre cele mai importante evenimente pe care le are Europa”, a mai susținut Buta.

Untold Festival este nominalizat la categoriile „Best Major Festival” și „Best New Festival” la European Festival Awards.

One thought on “Untold 2016 va avea loc în perioada 4-7 august! Familia Gadola, noul investitor privat a ediției a doua a festivalului!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.