Urmează o majorare a abonamentelor în parkingurile de cartier!

Valoarea totală a sumelor încasate de către primărie din parcări, în primele şapte luni ale anului, este de peste 1 milion de euro, bani care merg înspre construcţia de parcări supraterane. Costurile de întreţinere ale acestora sunt prea mari, în comparaţie cu veniturile generate din taxarea locurilor de parcare, iar astfel se va lua în calcul dublarea abonamentelor.

Municipalitatea încasează în medie pe lună aproape 170.000 de euro din taxarea locurilor de parcare amenajate în oraş. Cele mai mari venituri se obţin din abonamentele de parcare, aproximativ 800.000 de euro, în primele şapte luni ale anului. Şeful Serviciul parcări din cadrul Primăriei, Florin Bugnar, spune că 99% din venituri merg către construcţia de parcări de cartier şi că servciul reuşeşte să susţină realizarea a două parcări supraterane pe an.

Primăria taxează 40.000 de locuri de parcare, dintre care 3.400 sunt cele din centrul oraşului, inclusiv parkingul Moţilor. În primele şapte luni ale anului, Serviciul parcări din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a obţinut din taxele pentru locurile de parcare peste 5,2 milioane de lei, dintre care din abonamente de parcare s-au realizat peste 3,5 milioane de lei. „Anul trecut am avut încasări de 7,9 milioane de lei. Anul acesta am realizat venituri sensibil egale în primele şapte luni cu aceeaşi perioadă din 2011. Fiind perioadă de concedii, chiar stăm foarte bine la încasări. Cred că vom termina anul în curs cu încasări mai mari ca în anul precedent. Faţă de Bucureşti unde sunt mai multe parcări, suntem net în faţă la încasări. 99% din încasările noastre merg înspre construirea parcărilor de cartier. Reuşim să finanţăm două parkinguri pe an”, a explicat Florin Bugnar, şeful Serviciului parcări din cadrul primăriei.

Locurile de parcare create de primărie în oraş acoperă necesarul a doar jumătate din maşinile care plătesc taxe la autoritatea locală clujeană. Potrivit strategiei primăriei, se încercă suplimentarea locurilor de parcare în centrul oraşului, pentru că acestea sunt aducătoare de venituri consistente. „Majoritatrea încasărilor din zona centrală sunt de la turişti. Acum avem 3.400 de locuri de parcare în centru. Ar fi nevoie de 5.000-10.000 de parcări ca să rezolvăm cererea şi să oferim alternative clujenilor şi turiştilor. Există nişte proiecte pe zona centrală, enunţate şi de domnul primar, printre care parkingul subteran de pe strada Kogălniceanu la care sperăm chiar să începem lucrările anul acesta sau în primăvara următoare”, a mai precizat Bugnar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.