Urmează o răcire accentuată a vremii. Ninsori începând cu acest weekend!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare pentru intervalul 23 octombrie – 5 noiembrie 2012 care vizează o răcire accentuată a vremii, cu scăderi bruşte de temperatură de până la 12 grade Celsius în perioada 26-27 ooctombrie. Primele ninsori îşi vor face simţită prezenţa începând cu acest weekend.

Pentru intervalul 23-26 octombrie, regimul termic în Transilvania se va menţine ridicat pentru această perioadă a anului, dar temperatura va marca o scădere accentuată în 29 octombrie, când media temperaturilor maxime va ajunge la aproximativ 5 grade Celsius, iar media temperaturilor noaptea va coborâ sub limita de îngheţ.

Un proces de încălzire urmează după data de 30 octombrie, iar în ultimele zile ale intervalului media valorilor termice se va apropia de media temperaturilor multianuale pentru începutul lunii noiembrie. Probabilitatea producerii unor precipitaţii mixte, pe arii extinse, va fi mare în intervalul 27-29 octombrie, după care, treptat, vor predomina ploile, mai slabe cantitativ şi pe arii mai restrânse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.