Vicente del Bosque, înaintea amicalului cu România de pe Cluj Arena. „România este un adversar redutabil”

Selecționerul echipei naționale a Spaniei, Vicente del Bosque, alături de jucători Nacho și Koke, au participat la o conferință de presă, sâmbătă, 26 martie, la Cluj Arena, în care a prefațat meciul amical cu România de duminică.

vicente del bosque (Romania - Spania, conf de presa Cluj Arena)

Referitor la competițiile în care sunt angrenați jucătorii Spaniei și la faptul că unii se menajează pentru echipa de club, selecționerul Spaniei a declarat că e demonstrat că acest lucru afectează randamentul unui jucător.

„Sunt două competiții total paralele, pe de o parte competițiile în care sunt angrejați jucătorii cu echipele de club și competiția în care este angrenată echipa națională, dar dacă un jucător crede că dacă nu joacă se conservă pentru echipa de club, acest lucru s-a demonstrat și avem probe concrete că nu este bun pentru randamentul lor în teren”, a declarat selecționerul Vicente Del Bosque în cadrul conferinței de presă la Cluj Arena.

Del Bosque a susținut că nu va menaja niciun jucător, ci va folosi cei mai în formă jucători. „Pentru mine, toţi jucătorii de la naţională sunt titulari şi nu fac diferenţe. Vom juca cu jucătorii pregătiţi să joace”, a susținut selecționerul Spaniei.

România este o echipă foarte bine organizată și va fi un adversar redutabil

„Într-adevăr am urmarit echipa Romaniei, am văzut meciurile pe care le-a susținut pentru faza preliminară, meciul contra Italiei terminat la egalitate (2-2) și meciul cu Lituania în care a câștigat cu 1-0. Este o echipă foarte bine organizată în joc, ceea ce înseamnă că este un adversar redutabil. De asemenea, de-a lungul meciurilor preliminare România a încasat doar două goluri, ceea ce înseamnă că sunt foarte bine organizați în defensivă. Îmi amintesc și ultimul meci jucat de România împotriva Spaniei din 2011, a fost un meci în care i s-a cerut capul lui Luis Aragones, dar știu că după acel meci a început o perioadă foarte bună pentru noi”, a susținut Del Bosque.

Referitor la mutarea meciului de la București la Cluj, selecționerul Vicente Del Bosque a declarat că nu este problema lor, ci este problema federației.

Întrebat ce părere are despre Daniel Pancu, jucător pe care l-a antrenat, Del Bosque a avut numai cuvinte de laudă despre acesta. „Este un jucător pe care eu l-am apreciat foarte mult, un băiat extraordinar care pentru noi a făcut lucruri foarte bune”.

Vicente Del Bosque a mai precizat că își aduce aminte toate meciurile în care a întâlnit naționala României.

Spaniolii au efectuat primul antrenament pe Cluj Arena pe o ploaie mocănească.

România și Spania se vor întâlni duminică, 27 martie, de la ora 21:45, pe Cluj Arena, într-un meci amical care se va disputa cu tribunele pline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.