Anghel Iordănescu: „Meciul cu Spania, un test extrem de important pentru noi”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă disputată pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia că meciul cu Spania, de duminică, de pe Cluj Arena, este un test extrem de important pentru tricolori, în perspectiva participării la EURO 2016, potrivit AGERPRES.

anghel iordanescu

Echipa națională a României a efectuat antrenamentul oficial pe stadionul CFR-ului din Gruia pentru a proteja gazonul de pe Cluj Arena.

”Meciul cu Spania este unul extrem de important, un test pe care îl așteptam, pentru că foarte rar jucăm la acest nivel, cu echipe ca Spania, Italia, Franța sau Anglia. Aștept de la băieți o altă comportare față de meciul cu Lituania, o concentrare pe toată durata partidei și să ne autodepășim”, a afirmat Iordănescu.

”Jucăm cu o fostă campioană mondială, cu campioana europeană en titre, care are jucători de mare valoare, mulți la un nivel extraordinar de înalt, care evoluează la Real, Barcelona sau alte cluburi mari. Din datele pe care le avem, și Spania va face modificări față de meciul cu Italia, pe care l-a controlat”, a mai spus tehnicianul.

”Mi-e greu să vă dau formula de joc pentru mâine, dar și la noi vor apărea modificări, vor fi jucători noi în primul unsprezece. Cei care vor intra vor face totul să obțină un rezultat pe măsura dorinței noastre”, a subliniat Iordănescu.

Tehnicianul a precizat că Spania a utilizat în ultimii doi ani 45 de jucători, dintre care 33 în preliminariile europene și încă 12 în meciuri amicale.

”Spania are o arie de selecție foarte mare, cu multe vedete, cu jucători de calibru și de aici vine și ambiția noastră de a ne ridica la nivelul lor”, a indicat Iordănescu.

‘Sper să obținem un rezultat bun. Aștept dăruire, un plus de tupeu, îndrăzneală și ca jucătorii să dovedească faptul că au personalitate”, a conchis Iordănescu.

Meciul amical dintre naționalele României și Spaniei va avea loc duminică, de la ora 21:45, pe Cluj Arena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.