CRONICĂ: CFR Cluj – ACS Poli 2-2. Meci nebun în Gruia cu 3 cartonaşe roşii acordate gazdelor

CFR Cluj a remizat cu ACS Poli Timişoara, scor 2-2, într-o partidă nebună în care gazdele au terminat meciul în 7 jucători de câmp.

Poli Timişoara a început în forţă partida, având prima ocazie importantă de gol prin Szekely, care şutează de puţin pe lângă poartă de la marginea careului (4). Faza se mută în careul celălalt, acolo unde Velayos încearcă un şut în forţă înspre buturile lui Nuno Claro, dar mingea se opreşte în plasa laterală (6).

GOL! Deschidere de scor în Gruia. ACS Poli trece la conducere prin golul reuşit de Szabolcs Szekely, acesta îl surprinde cu o lovitură de cap pe Felgueiras şi îşi duce echipa în avantaj (7). Voiculeţ încearcă un şut timid de la 25 de metri, dar şutul său trece pe lângă poartă; nicio problemă pentru Nuno Claro (10). CFR a rămas din minutul 30 în zece oameni după ce Florin Costea a văzut al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu în minutul 29. Ocazie importantă pentru feroviari, Obiora a trimis un şut în forţă din interiorul careului, dar Nuno Claro respinge în faţă şi defensiva oaspeţilor elimină pericolul (33). Marcatorul golului a încercat să-l surprindă pe Felgueiras cu un şut de la marginea careului, dar lusitanul respinge (35).

Prima repriză se încheie cu un avantaj minim pentru oaspeţi.

GOL! Ricardo Cadu aduce egalarea în urma unui şut bombă de la marginea careului din lovitură liberă (57). 1-1 şi meciul este deschis oricărui rezultat. GOL! Bucuria gazdelor nu durează mult, timişorenii preiau din nou conducerea pe tabelă în urma unui penalty transformat de marcatorul primului gol, Szekely, în minutul 69, la capătul unei faze în care „vişinii” au rămas în 9 oameni după ce Mario Felgueiras a văzut al doilea galben şi implicit pe cel roşu pentru un fault în careu. Stăncioiu intră în locul lui Robert Maah.

GOL! În 9 oameni pe teren, CFR reuşeşte să egaleze din nou situaţia pe tabelă; Ciprian Deac execută magistral o lovitură liberă de la 20 de metri şi îl lasă spectator pe Nuno Claro (80).

Centralul Iulian Dima stârneşte furia suporterilor gazdă când îi acordă cartonaşul roşu direct autorul golului egalizator, Ciprian Deac, pentru un fault asupra lui Bărbuţ, iar CFR rămâne în 7 jucători de câmp. Timişoara încheie în atac meciul încercând să profite de superioritatea numerică, dar elevii lui Rednic reuşesc să smulgă un punct. Arbitrul Dima fluieră finalul partidei şi părăseşte terenul într-un cor de huiduieli, fiind escortat de oamenii de ordine.

Echipele de start

CFR Cluj: Felgueiras – Velayos, Cadu, Piccolo, Camora – Obiora, Voiculeţ, Ogbu, Costea – R. Maah, G. Tade

Rezerve: Stăncioiu, Rada, Sepsi, Djokovic, Rui Pedro, Deac, Batin

Antrenor: Mircea Rednic

ACS Poli Timişoara: Nuno Claro – Nohai, Scutaru, Seroni, Marovic -Bărbuţ, O. Petre (cpt), R. Trandu, E. Nicola – C. Boldea, S. Szekely

Rezerve: V. Coca, A. Petrovic, A. Poparadu, A. Popovici, F. Nanu, S. Keita, J. Ruiz

Antrenor: Valentin Velcea

Arbitru principal: Iulian Dima

Asistenţi: C. Nica, S. Slabu

Arbitru rezervă: L. Rusandu

Cartonaşe galbene: Ogbu (19), Costea (23), Nicola (29), Costea (29), Trandu (32), Bărbuţ (56), Tade (59),Velayos (62), Felgueiras (64), Felgueiras (66), Nuno Claro (67), Marovic (74), Piccolo (88), Rui Pedro (89). Camora (90)

Cartonaşe roşii: Florin Costea (29), Felgueiras (66). Deac (86)

Suporteri: 10.000

Declaraţiile celor doi antrenori la conferinţa de presă

Mircea Rednic

Valentin Velcea, ACS Poli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.