Victorie cu emoții pentru U-BT Cluj la Craiova, după 17 puncte avantaj

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a impus cu emoții, în deplasare, pe terenul formatiei SCM U Craiova, miercuri, 1 februarie, cu scorul de 74-75 (12-20, 17-19, 24-27, 21-9), după ce a avut un avantaj chiar și de 17 puncte pe tabelă.

Așa cum curgea jocul, părea să fie o victorie facilă, dar elevii lui Silvășan au pierdut un avantaj consistent câștigat încă din debutul sfertului secund – zece puncte în plus în minutul 11. Craiovenii au observat că este loc de victorie și au remontat tot deficitul, astfel încât în minutul 38 Abrams a reușit, cu o triplă, să își ducă echipa în avantaj, scor 72-71! Burlacu a reușit un lay-up, însă Rasic nu a fost de acord cu deznodământul, înscriind de la distanță pentru egalitate. În ultimul minut, ambele echipe au ratat desprinderea, Dykes recuperând la ultima încercare a craiovenilor, faultat de Taylor. Kyndall a înscris o liberă, a doua a fost ratată, însă același Taylor a scăpat mingea din mână la o schimbare de direcție în semicercul nostru și finalul a consemnat victorie pentru echipa noastră.

Partida cu Craiova a însemnat totodată și debutul lituanianului Vaidas Kariniauskas la U-BT Cluj-Napoca, baschetbalistul primind cartea verde cu câteva minute înainte de joc, fiind astfel inclus pe foaie de către Mihai Silvășan. Acesta a evoluat 11 minute, timp în care a contribuit cu 2 puncte și 2 recuperări.

Cel mai bun marcator pentru U-BT Cluj a fost Vlad Moldoveanu, cu 25 de reușite, urmat de Aleksandar Rašić (15 puncte), Kyndall Dykes (11), Rolland Török  (10), Filip Adamovic (8), Ousmane Barro  (4) și Vaidas Kariniauskas  (2).

„Am controlat meciul timp de trei sferturi, însă, din păcate, în ultima perioadă ne-am pierdut concentrarea și nu am luat deciziile cele mai bune. Am grăbit aruncări, am pierdut mingi, nu am oprit contraatacurile gazdelor, ei ne-au dat câteva coșuri ușoare și au prins încredere și erau aproape să ne bată… Mă bucur, însă, că am rămas puternici și când ne conduceau cu trei puncte pe final și am revenit! Trebuie să învățăm din așa ceva, mă bucur că până la urmă am câștigat, dar nu trebuia să ajungem aici!

În ceea ce îl privește pe nou-venitul Kariniauskas, de la el nu aveam pretenții în acest meci, nu avea niciun antrenament făcut cu echipa, a venit de două zile la Cluj, nu știe sistemul de joc, nu știe nimic despre evoluția noastră. Se poate să fi greșit puțin că l-am folosit așa de mult. El este un jucător care o să ne ajute în ultima parte a campionatului, trebuia să ne asigurăm că nu întâmpinăm probleme cu accidentările și, astfel, am luat al șaselea străin. Avem încredere că este ceea ce ne trebuie pentru a fi mai puternici!”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului.

Următorul meci pentru U-BT Cluj-Napoca va fi sâmbătă, 4 februarie, pe teren propriu, cu Phoenix Galați, în Sala Polivalentă, de la ora 19:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.