Victorie pentru UDMR Cluj! Au obținut montarea de plăcuțe trilingve la intrările în localităţile unde există majoritate UDMR şi PNL în Consiliul Local!

Gruparea clujeană a UDMR a reușit să includă în protocolul semnal cu PNL montarea de plăcuțe trilingve – română, germană și maghiară – la intrările în localitățile în care cele două partide au majoritate în consiliul local, acestea fiind: Cluj-Napoca, Câmpia Turzii și Aghireșu.

Csoma Botond, președintele UDMR Cluj, a declarat că o înţelegere similiară există şi cu PSD Cluj pentru localităţile unde uniunea va participa la majorităţi alături de social democraţi.

Potrivit protocolului, UDMR-ului îi revine funcția dee viceprimar, iar PNL este susținut pentru cea de președinte al Consiliului Județean. În localităţile din judeţ unde PNL şi UDMR formează majorităţi vor fi amplasate plăcuţe cu denumirea în română, maghiară şi germană a localităţii respective, chiar dacă populaţia minoritară deţine o pondere mai mică de 20%.

„Clujul, fiind un etalon în multe domenii, al vieţii sociale, culturale, politice, fiind al doilea oraş după Bucureşti ca importanţă în România, credem că nici la capitolul drepturilor lingvistice nu poate să fie codaş şi, din această perspectivă, am avut aceste negocieri, atât cu PNL, cât şi cu PSD. (…) Am ales având în vedere echilibrul pe care trebuie să-l dăm în privinţa reprezentării şi am ales în funcţie de acest principiu, având în vedere şi situaţia de la CJ Cluj şi de la Primăria municipiului Cluj-Napoca, unde trăieşte jumătate din comunitatea noastră din judeţ”, a spus Csoma Botond, președintele UDMR Cluj.

Preşedintele UDMR Cluj a mai spus că există şi cu PSD înţelegeri în mai multe localităţi, pentru formarea de majorităţi, dar fără să fie semnat un protocol de colaborare în acest sens.

„Cluj-Napoca este o candidată la titlul de Capitală Europeană a Culturii și credem că putem semna un acord potrivit căruia să cooperăm cu acel partid care este dispus să rezolve problema pe care o avem de 12 ani într-un mod transparent și viabil pentru toată lumea”, se arăta, de asemenea, într-un comunicat al UDMR transmis presei maghiare,  urmă cu câteva zile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.