Victorie plină de dramatism pentru „U” BT Cluj în primul meci al finalei cu Steaua! VIDEO

Într-o atmosferă incendiară generată de cei 3500 de fani ai „alb-negrilor” prezenți în Sala Sporturilor „Horia Demian”, baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj s-au impus, la limită, în primul meci al finalei Ligii Naționale de baschet, scor 87-85 (26-21, 21-17, 21-25, 19-22), începând cu dreptul seria meciurilor directe cu trofeul de campioană pe masă.

Fanii clujeni au respectat îndemnul antrenorul Mihai Silvășan și au venit îmbrăcați în alb pentru a-și încuraja favoriții. 

Partida a început cu formația gazdă preluând conducerea, în fața unui spectacol electrizant din tribune. După câteva prime faze ușor ambigue, U-Banca Transilvania a apăsat pe pedala de accelerație și a reușit să se distanțeze la mai mult de două posesii. Runkauskas și Curry au arătat, pe finalul perioadei, de ce nu pot fi lăsați liberi nici măcar o secundă și au forțat echipa noastră să se apere mult mai atent.

Kuti Nandor a pus o treiță pe sirena ce anunța finalul primului sfert, astfel că prima pauză a consemnat un avantaj de cinci puncte pentru „U” BT Cluj.

La reluare, Kariniauskas și Barro au fost foarte activi pe faza ofensivă și gazdele s-au distanțat din nou. Falker a fost, însă, din nou de neoprit și Steaua s-a agățat de fiecare minge, iar pauza părea să prindă cele două echipe tot la două posesii distanță. Pustozvonov nu a fost, însă, de acord și a înfipt o aruncare de la distanță pe sirenă, astfel că la pauză U-Banca Transilvania conducea cu 9 puncte.

VIDEO

Imediat după revenirea de la vestiare, steliștii au devenit mai periculoși și mai agresivi în joc, iar gurile de foc și-au făcut treaba, tăind deficitul în doar câteva faze. A ieșit la rampă Kariniauskas, care a și înscris de afară, a și pus câteva coșuri în brațele coechipierilor săi, astfel că echipa noastră a echilibrat din nou ostilitățile. Steliștii nu s-au lăsat nicio secundă, au reușit chiar să egaleze, însă Vlad Moldoveanu și Adamovic au păstrat aceași diferență de două posesii la finele perioadei a treia.

Imediat după reluare, Steaua vine din nou pe tabelă și preia conducerea, pentru prima dată în peste 20 de minute. S-a mers cap la cap până la final, când învingătoarea a fost decisă de la linia de libere. Barro a înscris trei libere din patru, Curry a ratat intenționat ultima aruncare, însă nimeni nu a reușit să intre în posesia mingii până la final și U-Banca Transilvania duce scorul finalei la 1-0.

Meciul 2 se dispută duminică, 21 mai, cu începere de la ora 19, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

„E o victorie foarte importantă, căci cel mai important meci într-o finală e primul, trebuie tratat ca ultimul meci de baschet pe care îl joci, cel mai important meci din cariera ta! Noi asta am făcut, în momentele grele am rămas tari din punct de vedere mental și noi am fost cei care, chiar dacă epuizați și noi, și ei, ne-am dorit mai mult victoria, am luptat mai mult și am obținut-o. Nu am reușit, însă, absolut nimic, în două zile avem alt meci, trebuie să ne recuperăm fizic în primul rând, pe urmă mental și să abordăm al doilea meci la victorie din nou. Vlad a ieșit la rampă mai ales în sfertul al patrulea, Ouzzy a jucat extraordinar astăzi dar, bineînțeles, l-au ajutat și colegii, a reușit 27 de puncte și 13 recuperări, dar el nu poate singur să își facă aruncările pe teren, doar prin munca lui. Peste două zile, însă, este alt meci, trebuie să iasă alții la rampă și trebuie să găsim soluții, indiferent de ce zile bune sau proaste avem!”
, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului.

Jucătorii au sărbătorit cu fanii prima victorie a finalei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.