VREMEA: Temperaturi de 28 de grade începând de luni!

Prognoza meteo pentru prima zi a săptămânii anunţă o uşoară încălzire a vremii în toată ţara. Astfel, temperaturile vor ajunge chiar şi la 28 de grade Celsius.

Începutul de săptâmână vine cu vreme caldă, mai ales în sud-vestul, centru şi nord-estul ţării. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană şi în sud-vestul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, dar şi mai ridicate pe litoral. În zonele joase din est şi din sud, dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţă.

Marţi vremea se anunţă deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 28 de grade, iar cele minime între 5 şi 19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea vestică a ţării unde, mai ales în a doua parte a intervalului, va ploua.

În Transilvania, după data de 14 octombrie, vremea se va încălzi, astfel încât pe 17 octombrie maximele vor atinge 21-22 de grade şi minimele circa 10 grade, valori uşor mai mari decât mediile multianuale nomale pentru a doua decadă a lunii octombrie. Ulterior va avea loc un proces de răcire uşoară, dar constantă, care va readuce, la sfârşitul intervalului de prognoză, temperatura aerului la valori comparabile cu cele din primele zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.