Ziua Eliberării Clujului, ceremonie militară în Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca

Duminică, 11 octombrie, la Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca, s-a desfășurat ceremonia de comemorare a militarilor români căzuți în luptele din octombrie 1944 pentru eliberarea orașului Cluj.

cimitirul eroilor cluj2

În programul manifestării a fost inclusă și acțiunea voluntarilor echipei „Invictus România”, intitulată „Ștafeta Veteranilor”.

„Ștafeta”, reprezentată de un drapel tricolor, purtat pe o distanță de peste o mie de kilometri, pe direcțiile de acțiune ale Armatei României din Campania de Vest, a fost înmânată de către militarii voluntari ai echipei „Invictus România” generalului de brigadă (rtr.) Constantin Mancaș, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial. Ulterior, veteranul de război a predat tricolorul primarului municipiului, Emil Boc, care a dispus arborarea acestuia la Monumentul Eroilor.

Detașamentul de onoare pentru ceremonia de comemorare a fost constituit din militari ai Batalionului 317 Cercetare „Vlădeasa”, ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, ai Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, ai Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureşan” și ai Muzicii Militare de Garnizoană. La manifestare, din partea comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, a participat locțiitorul comandantului diviziei, generalul de brigadă Adrian Ciolponea.

boc si vuscan la cimitirul eroiloc cluj

cimitirul eroilor cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.