Ziua Națională a României a fost marcată la Cluj cu o paradă militară fără tancuri și aviație

Câteva mii de clujeni s-au adunat, luni dimineața, în Piața Avram Iancu la tradiționala paradă dedicată Zilei Naționale a României.

Manisfestația a început cu un Te-Deum la Catedrala Ortodoxă, a continuat cu depunerea de coroane la monumentul lui Avram Iancu și apoi cu parada militară, la care au luat parte peste 500 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Poliție Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca.

parada militara cluj 2

10806267_494150760724616_1048756847150664081_n

paradamilitara cluj 3

parada militara3

parada2

Armata Română și-a prezentat blindatele, transportoarele și lansatoarele de rachete și alte mijloace de luptă. Militarii au deschis parada, urmați de jandarmi, polițiști și pompierii clujeni. Dacă anul trecut a luat parte la parada de 1 Decembrie și Aviația Română, anul acesta a lipsit de la manisfestația dedicată Zilei Naționale.

Luminițele de Crăciun vor fi aprinse în Piața Unirii la ora 19 de primarul Clujului, Emil Boc, urmând ca de la 19.45 să pornească de pe strada Napoca tradiționala retragere cu torțe a militarilor Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”. De la ora 20:00 va avea loc un impresionat foc de artificii în Piața Avram Iancu.

La mulți ani, ROMÂNIA!

Mai multe fotografii de la parada militară găsiți pe pagina noastră de Facebook – AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.