ZSUBB, cel mai important proiect pentru studenţii de la UBB!

„Zilele Studentului din UBB” (ZSUBB) este cel mai de amploare proiect dedicat studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, aflat la prima ediţie şi desfăşurat în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie.

Proiectul este format din şapte evenimente tematice care cuprind dezbateri pe reprezentarea studenţilor, adunarea la un loc a tuturor organizaţiilor studenţeşti din Cluj-Napoca, prezentarea unor oameni excepţionali din mediul academic clujean, discuţii despre importanţa sportului în viaţa tinerilor, o expoziţie inedită la Muzeul de Zoologie al UBB, precum şi alte activităţi. Astfel evenimentele care vor avea loc sunt următoarele:

„Conferinţa Naţională pe Reprezentare a Studenţilor” – în cadrul acestui eveniment se va crea o platformă naţională de comunicare şi dezvoltare în domeniul reprezentării care, în acelaşi timp, va funcţiona ca o reţea şi va acţiona în interesul studenţilor.

„Târgul Organizaţiilor Studenţeşti” – îşi propune să reunească toate organizaţiile studenţeşti din Universitatea Babeş-Bolyai în cadrul unui eveniment în care fiecare organizaţie va avea ocazia să se prezinte atât studenţilor, celorlalte organizaţii, cât şi firmelor participante.

„Importanţa Sportului în Societatea de Azi” – conferinţa se încadrează în trendul global de evidenţiere a importanţei alimentaţiei sănătoase şi a activităţii fizice regulate. Vor fi prezente personalităţi sportive din mediul universitar clujean, care îşi vor prezenta viziunile asupra posibilelor soluţii de îmbunătăţire a rutinei cotidiene.

„Monstrii: Mit sau Adevar” – expoziţia va conţine o serie de exemplare ieşite din comun precum ciclopi, sirene, cerberi dar şi altele.

„TEDxUBB” – este spaţiul de împărtăşire a ideilor valoroase din Universitatea Babeş-Bolyai, locul în care se reunesc oameni excepţionali, care fac cinste universităţii şi intregii comunităţi şi a căror pasiune schimbă educația, precum: Daniel David, Vasile Puşcaş, Csibi Magar, Mariano Barbato, Casian Popa, Istvan Horvath sau Mihai Nadăș, Bogdan Romanica sau Cristi Sitar.

„Tur Ghidat în Cimitirul Central”
– în cinstea sărbătorii „Ziua morţilor”, pentru a reaminti tinerilor de importanţa trecutului.

„Târg de Joburi pentru Studenţi” – îşi propune să creeze un mediu în care ofertele de muncă, practică, dar şi internshipurile să vină în întâmpinarea nevoilor studenţilor. Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Centrul de Carieră al Universităţii Babes-Bolyai, Facultatea de Stiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor Cluj-Napoca şi Organizaţia Studenţilor Economişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.