5 greșeli de evitat in investițiile din domeniul crypto

În ultima perioadă, prețul Bitcoin a cunoscut volatilități cu adevărat semnificative, volumul căutărilor pe Google a crescut, platformele de tranzacționare sunt din ce în ce mai multe, scammerii se întorc, iar investitorii caută informații în rândul exchange-urilor.

Acum cu noile prețuri care par să fie oferte de cumpărare, apar noi veniți în domeniu. Pentru a evita greșelile clasice am făcut o listă cu ce trebuie să eviți atunci când ești un începător în fascinanta lume a criptomonedelor.

Volatilitatea

Nu lăsa volatilitatea să te sperie. Atât Bitcoin, cât și altcoin urile sunt caracterizate de volatilitate. Prețul crypto poate să crească sau să scadă cu valori mari în câteva zile sau chiar ore, în unele cazuri. Este important să fii relaxat, ține minte că aici nu e vorba despre bursa de criptomonede. Criptomonedele pot suferi zilnic diferențe de preț, dar acesta nu este un lucru rău. Dacă totuși acest lucru te neliniștește atunci cel mai bine ar fi, după ce ai cumpărat, să nu verifici încontinuu prețul.

Exchange-uri necunoscute

Este foarte importantă platforma, oamenii, exchange-urile cu care alegeți să lucrați. Nimeni nu este imun la atacurile cibernetice, din păcate. Dacă platforma cu care lucrați nu are un hot wallet sau un cold wallet în care să vă stocați investiția, alegeți să păstrați monedele într-un portofel personal. Este important ca omul de la capătul firului să vă înțeleagă nevoile și aibă capacitatea de a vă sfătui pentru a lua cele mai bune decizii.

Pentru ca o platformă să fie de încredere trebuie să vedeți dacă are o echipă. Trebuie să fie oameni care lucrează pe customer support, marketing, vânzări. Să aibă un istoric în spate, să cunoașteți oameni care au mai lucrat cu exchange-ul respectiv, să urmăriți aparițiile fondatorilor, dacă acestea există. Atunci când sunt oameni reali, pe care îi vedeți, în spatele unui proiect, atunci proiectul poate fi considerat unul de încredere.

Știrile

Fii tot timpul informat. Există o multitudine canale de știri crypto în România de unde vă puteți selecta informațiile. Trebuie să fii ca un jurnalist care își preia informații din cel puțin trei surse. Presa de cele mai multe ori face știri atunci când prețul Bitcoin explodează și atunci monedele digitale primesc extrem de multă atenție. Nu vă luați, însă, sfaturile financiare din presă. Alegi tu când este cel mai bun moment pentru tine să investești în una sau mai multe monede. Sursele pe care ți le alegi, trebuie să fie cu mare grijă.

De asemenea, sunt multe exchange-uri care au blog personal, unde scriu informații despre noutățile din domeniu, de unde vă puteți culege informațiile.

Scammerii

Din nefericire, domeniul crypto nu este ferit de escrocherii. Trebuie să te gândești foarte bine de unde cumperi monedele digitale. Este foarte tentantă oferta pe care o fac majoritatea, însă trebuie să vă gândiți că dacă avea cineva rețeta succesului în orice domeniu, nu ar fi împărțit informația cu oricine. Sunt anumiți scammeri care profită și păcălesc oamenii să trimită bani, urmând ca banii aceia să fie înmulțiți de 10 ori. Nimeni, dar absolut nimeni, nu știe ce se întâmplă cu prețul Bitcoin mâine. Cel mai probabil astfel de oferte sunt păcăleli care sunt făcute doar să vă ia banii.

„Următorul bull”

Sunt multe proiecte noi în piața crypto, însă nu toate sunt profitabile. Discută înainte cu cineva autorizat și specializat. Multe dintre aceste proiecte au eșuat înainte de a începe să aducă profit investitorilor. Dacă sunteți la început de drum, cel mai bine ar fi să investiți într-una dintre primele 10 criptomonede. Puteți cumpăra 2-3, cu sume mai mici, pentru a nu vă lăsa profitul în baza unei singure monede. Înainte de a da din proprii bani trebuie să citiți white-paper-ul unei monede, acolo spune care sunt beneficiile și caracteristicile cu care aceasta vine pe piață, trebuie să vedeți dacă este listată pe unul dintre marile exchange-uri, să vedeți dacă cineva a scris despre ea etc.

Acestea sunt doar câteva sfaturi pe care ni le permitem să vi le oferim. Este important ca deciziile pe care le luați să fie personale, fără să fie influențate de o persoană sau o instituție anume. Domeniul crypto este unul fascinant și așa o să rămână, iar dacă doriți să investiți într-o monedă să țineți mereu minte regula de bază: niciodată să nu investiți banii pe care nu sunteți dispuși să-i pierdeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.