Actorul clujean Dorel Vişan, discurs spiritual la Serile Filmului Românesc: „Sufletul este singurul lucru pe care poţi să-l pierzi fără să-ţi dai seama”

Actorul clujean Dorel Vişan a vorbit, miercuri, în cadrul conferinţei de deschidere a Festivalului Serile Filmului Românesc, despre cum „niciodată în omenire nu a fost aşa o bătaie de joc de om cum este astăzi

Ediția a XII-a a Festivalului Serile Filmului Românesc are loc în perioada 11-15 august, la Iaşi, fiind organizat de ARTIS, cu sprijinul Primăriei Iaşi şi Ateneului Naţional din Iaşi.

În cadrul conferinţei de presă, Dorel Vişan a menţionat că, deşi omul şi-a pierdut sensul vieţii, organizarea de festivaluri precum SFR „ţin şi ating partea noastră de suflet”. „M-am mirat că într-o lume atât de urâtă în care trăim oamenii pot să se mai regăsească„, a spus Dorel Vişan, transmite Agerpres.

„Omul şi-a pierdut sensul vieţii, dar el izbucneşte în alte locuri: izbucneşte în iubirea de sine, izbucneşte în dorinţa de putere, izbucneşte în sexualitate. Nu trebuie decât să vă uitaţi în jur şi veţi vedea cum se manifestă aceste lucruri. De aceea cred că un asemenea festival (SFR-n.r.) şi o asemenea întâlnire trebuie să atingă şi aceste lucruri care ţin de partea de suflet a noastră.

Sufletul este singurul lucru pe care poţi să-l pierzi fără să-ţi dai seama. Orice pierzi, fie o carte, un copil, o iubită, un iubit, un părinte, se simte. Sufletul poţi să-l pierzi fără să simţi nimic, să trăieşti ani de zile, să ai şi funcţii de răspundere, să ai familie şi să trăieşti fără suflet”, a declarat Dorel Vişan.

În opinia sa, „niciodată în omenire nu a fost aşa o bătaie de joc de om cum este astăzi”.

„Drumul omenirii de la această oră, fie că le place unora, fie că nu le place, se îndreaptă spre animalizarea omului. Niciodată în omenire nu a fost aşa o bătaie de joc de om cum este astăzi.

Să nu mai poţi intra în biserică, să nu mai poţi intra în teatru numai dacă te supui unor ticăloşi. Este foarte grav ce se întâmplă astăzi în lume şi trebuie să fim conştienţi de acest lucru”, a subliniat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.