ANM: Cod galben de ninsori la Cluj

ANM a emis, luni, o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol în mai multe zone din 19 judeţe a României, printre care și județul Cluj.

Conform prognozei ANM a actualizat informarea meteo de ploi şi vânt, ce vizează majoritatea zonelor din ţară în intervalul 23 decembrie, ora 10:30 – 26 decembrie, ora 20:00.

În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest şi centru unde local, îndeosebi la deal şi la munte, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20 – 30 l/mp.

Începând din noaptea de luni spre marţi (23/24 decembrie), în Maramureş şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local şi temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50 – 60 km/h.

De asemenea, în intervalul 23 decembrie, ora 20:00 – 25 decembrie, ora 10:00, la munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marţi (24 decembrie) şi la altitudini mai joase.

De asemenea, în special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi Occidentali, şi vor fi rafale ale vântului de peste 80 – 90 km/h. În acelaşi timp, zăpada va fi viscolită şi spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Noua atenţionare Cod galben vizează județele Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.