Armata scoate artileria grea pentru 1 Decembrie la Cluj-Napoca: 430 militari şi 71 de mijloace tehnice vor lua parte la paradă!

Cu ocazia tradiţionalei parade militare de Ziua Naţională a României, aproximativ 430 militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, cu 71 de mijloace tehnice vor defila în faţa clujenilor, în Piaţa Avram Iancu.

Vineri, 30 noiembrie 2018:

– începând cu ora 12.00, Piața Avram Iancu, în fața Catedralei Ortodoxe, ceremonii militare de dezvelire și sfințire a ansamblului monumental „Episcop Nicolae Ivan”, episcop român și membru de onoare al Academiei Române și a ansamblului monumental „Mitropolit Bartolomeu Anania”, primul mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

– începând cu ora 13.00, Bulevardul Eroilor, în fața Catedralei greco-catolice „Schimbarea la Față”, ceremonie militară de dezvelire și sfințire a ansamblului monumental „Cardinal Iuliu Hossu”.

Sâmbătă, 1 decembrie 2018:

– începând cu ora 09.00, ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul;

– începând cu ora 10.30, în Piața Avram Iancu, ceremonie oficială dedicată Zilei Naționale a României și defilarea cu trupe și tehnică militară și de intervenție. Pe timpul ceremoniei, Piața Avram Iancu va fi survolată de aeronave militare (elicoptere IAR-330 Puma și avioane MIG -21 Lancer). Ceremonia se va încheia cu un spectacol de culoare (confeti și artificii de zi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.