Asociația Produs de Cluj a dat o reprezentație de senzație în Grecia, la Festivalul Etnic Cosmopolis Kavala!

Asociaţia Produs de Cluj a fost prezentă între 19 şi 22 iulie la Festivalul Etnic Cosmopolis Kavala, în Grecia. Alături de Centrul de Informare Turistică al municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia a avut onoarea să reprezinte România la ediţia din acest an a festivalului.

„Spre deosebire de alte manifestări similare, la Festivalul Etnic Cosmopolis Kavala fiecare ediţie este diferită de anterioara, inclusiv în ceea ce priveşte invitaţii. De altfel, intenţia organizatorilor este aceea de a prezenta amănunţit cât mai multe culturi. Faptul că la ediţia din acest an a fost aleasă România şi, din ţara noastră, Clujul, pentru a prezenta cultura tradiţională locală, este o onoare şi o bucurie. Reacţia mai mult decât pozitivă a miilor de vizitatori ai standurilor Asociaţiei Produs de Cluj şi a celor care au asistat la programul artistic prezentat de artiştii clujeni a răsplătit pe deplin eforturile noastre”, apreciază Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La festivalul din Kavala, la care au fost prezente delegaţii din opt ţări, Asociaţia Produs de Cluj a participat cu familia Soporan din Frata, creatori de costume populare lucrate exclusiv de mână, o familie de cultivatori de lavandă, familia Şerpar din Bonţida, familia de apicultori Kepes Ildiko şi Csaba din Turda precum şi ansamblul folcloric Mugurelul al Universităţii Babeş Bolyai. Atât exponatele prezentate de cele trei familii cât şi momentele folclorice ale ansamblului universitar clujean s-au bucurat de un succes răsunător.

Delegaţia clujeană la festivalul din Grecia a avut drept partenere ţara gazdă, Argentina, India, Spania, Rusia, Italia şi Costa Rica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.