Azi începe Transilvania Salsa Fest: peste 1000 de dansatori români și internaționali, peste 30 de școli de dans din România și 50 de show-uri vor aduce energia latino la Grand Hotel Napoca

Transilvania Salsa Fest este unul dintre cele mai populare festivaluri de salsa din România, la Grand Hotel Napoca. Peste 1000 de dansatori, femei si bărbați, cu o pondere de 35% veniți chiar și din alte țări, se întâlnesc în cadrul unui eveniment de amploare, în Cluj Napoca. Timp de 4 zile și 4 nopți, Clujul devine capitala dansurilor latino. 

BAILArte Dance School, adică noi, cei care organizăm de 10 ani acest eveniment, ne dorim să creăm un spațiu diferit, liber și lipsit de prejudecăți, în care dansul și bucuria pe care o transmite el, susțin bunăstarea fizică si mentală a fiecărei persoane care participă la cursurile sau evenimentele noastre.

„Dansul este singura arta în care noi înșine suntem materialul din care aceasta este realizată” – Ted Shawn 

Cea de a zecea ediție a festivalului va avea loc la Grand Hotel Napoca în perioada 28 Noiembrie – 1 Decembrie 2019

Vor fi 4 nopți de petrecere, în fiecare seară fiind așteptați între 600 – 800 de dansatori care să se bucure de magia unui festival în inima Ardealului. 

Pe lângă petreceri, sâmbătă și duminică sunt planificate workshop-uri intensive de dans, susținute de instructori cu renume în industria dansului, atât din România, cât și din țări precum Venezuela, Spania, Italia, Portugalia. 

De ce vor tot mai mulți oameni să danseze salsa? 

Pentru că este mediul perfect în care să te deconectezi de rutina care, uneori, pune stăpânire pe tine și te obosește. 

Ce e diferit la dansurile latino este că sunt dansuri sociale.

Nu e nevoie de un partener fix, nu e nevoie sa înveți coregrafii complexe, nu contează câți ani ai, nu contează unde lucrezi, nu contează ce limbă vorbești…. Contează ca pe ringul de dans să te bucuri de dans și să creezi legături cu ceilalți oameni din comunitate. 

În plus, întreaga experienă de a dansa dezvoltă în oameni abilități pe care în alte medii nu au reușit să le scoatăla iveală. 

E vorba de capacitatea de a conduce (leading) și capacitatea de a te lăsa condus (following).

În fiecare dans, fie că este salsa, bachata, kizomba sau zouk partenerii își împart aceste roluri și fiecare știe ce are de făcut. 

Unul este leader. Celălalt este follower. 

Iar din afară, când te uiți ca spectator la dansul lor, pare o coregrafie gândită, antrenată și repetată de nenumărate ori. 

Dar nu este. 

Este o legătură ce se dezvoltă pe bază de respect.

Fiecare dintre dansatori are încredere că celălalt știe, poate și vrea să conducă, respectiv să il urmeze. Iar amândoi au un scop comun: să se bucure de dans, să fie prezenți și conectați, pentru câteva minute, cu muzica, dansul și unul cu altul. 

La festival poate să participe oricine dansează latino, chiar și oameni care sunt la începutul călătoriei lor în lumea dansului. 

Accesul de face pe bază de Pass, care poate să cuprindă toate activitățile din cadrul festivalului, sesiunile de cursuri sau doar petrecerile. 

Cireașa de pe tort? 

Vineri va avea loc un concert al trupei Mandinga, în cadrul Transilvania Salsa Fest, la care pot să participe și oameni care nu fac cursuri de dans, dar cărora le face plăcere să asculte muzică latino.

Ediția a zecea a festivalulu aduce: 

  •  peste 1000 participanți în toate cele 4 zile ale festivalului; 
  • 30 artiști internationali și 10 artiști români care vor presa cursuri de dans; 
  • prieteni din peste 30 școli de dans din întreaga țară; 
  • 40 ore de workshop-uri; 
  • 50 show-uri care vor umple scena festivalului de energie latino.

Toate informațiile despre Transilvania Salsa Fest, din Cluj-Napoca, îți stau la dispoziție pe pagina evenimentului sau pagina Bailarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.