Baschet feminin: „U” Cluj a încheiat anul cu o victorie clară împotriva ultimei clasate în Liga Națională

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj s-a impus cu scorul de 72-63 (24-13 / 15-21 / 18-15 / 15-14), joi, 29 decembrie, pe teren propriu, împotriva ultimei clasate în Liga Națională, Politehnica Național Iași, într-o partidă care a contat pentru etapa a 14-a.

Gazdele au dominat partida de la un capăt la celălalt și s-au aflat în permanență la conducerea jocului, respectându-și statutul de favorită. Moldovencele nu s-au lăsat intimidate pe parcursul meciului și au evoluat curajos, reușind chiar să egaleze la 32-32 în sfertul al treilea, însă diferența de valoare și-a spus cuvântul, iar  alb-negrele au revenit rapid la cârma jocului, făcându-și un final liniștit de meci la adăpostul a zece puncte.

Meciul facil i-a permis antrenorului bosniac de pe banca Clujului să testeze și cele trei achiziții noi și să ruleze întreg lotul avut la dispoziție.

Cele mai bune marcatoare ale Universității Cluj au fost Gabriela Irimia, cu 20 de puncte, Taneisha Harrison (14 pct.) și Brittany Denson (14 pct), Ogowumi Agunbiade (6 puncte), Andra Mandache (4 puncte), Cristina Cuțaș (2) și Bianca Voica (2).

De la Iași, cea mai bună marcatoare a fost Rhonda Adams, cu 24 puncte, urmată de Ka Deidre Simmons (19 pct.), Gabriela Măgureanu (5 pct),  Anamaria Ciotir (5 pct.), Ramona Dănălache (4 pct), Andreea Aursulesei (2 pct.) și Roxana Butnariu (2).

Clujencele au încheiat anul 2016 pe locul 3 în Liga Națională, cu 24 de puncte, iar pentru elevele lui Petricevic urmează o „dublă” de foc în Cupa României, împotriva formației ICIM Arad, pe 5 și 8 ianuarie 2017, iar în 14 ianuarie va avea loc, în depalsare, derby-ul cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.