Câmpia Turzii, prima localitate din România în care toți câinii cu stăpân sunt microcipați

Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie (READC), cu sediul în Turda, alături de partenerii internaționali, Tasso e. V din Germania au finalizat activitatea anuală de inventariere, monitorizare, înregistrare și vaccinare a populației canine din oraș, pentru anul 2014-2015.

Astfel, Câmpia Turzii este prima localitate din România în care toti câinii cu stăpân au fost microcipati, în număr de 1400.

Acest principiu a fost aplicat de trei ani, fiind un real succes și, spre mulțumirea cetățenilor din municipiul Câmpia Turzii, ei au economisit plata înregistrării între 50-100 Lei sau a amenzilor intre 5000-10 000 de lei, aplicabile din acest an și rata abandonului câinilor înregistrați în Asociația noastră s-a redus la 0 (zero).

De la bugetul local s-au redus costurile alocate intervenției echipelor de ecarisaj. Toate acestea au fost posibile datorită unui sistem de monitorizare permanent (24/24) online și telefonic pentru recuperarea animalelor pierdute.

Municipiul Câmpia Turzii este pentru al doilea an consecutiv, singurul oraș din România având populația canină complet inventariată, înregistrată cu microcip, legitimație card, toate acestea făcând posibilă și legală vaccinarea antirabică, care actual la nivelul întregii țări s-a dovedit un fiasco, fără vreo șansă de îmbunătățire în viitor.

Asociația TASSO e. V—Germania va fi reprezentată la nivelul cel mai înalt, prin persoana care a dezvoltat acest principiu de răsunet, Dl. Philip MCreight.

Întreaga acțiune socială a fost gratuită, fiind donația iubitorilor de animale și membrii ai Asociației Tasso e. V — Germania, iar aplicarea și funcționarea sistemului executată de Asociația Readc-Turda, ca gest de ajutor și solidaritate Europeană pentru proprietarii și iubitorii de animale ai orașului Câmpia Turzii.

În concluzie, redacția eClujeanul.ro felicită autoritățile locale și reprezentanții Asociației TASSO e. V- Germania pentru implementarea acestui proiect la Câmpia Turzii!

One thought on “Câmpia Turzii, prima localitate din România în care toți câinii cu stăpân sunt microcipați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.