Câmpia Turzii se modernizează! Investiţii de peste 9 milioane de euro în infrastructură: străzi şi trotuare reabilitate, autobuze noi, staţii de bike-sharing şi piste de biciclete

Primăria municipiului Câmpia Turzii a anunţat o investiţie importantă de peste 9 milioane de euro în modernizarea infrastructurii, achiziţionarea de autobuze noi, realizarea de noi piste pentru biciclete şi reabilitarea străzilor sau trotuarelor.

Demarat încă din toamna anului 2016, proiectul „Infrastructura de transport public și măsuri pentru mobilitate alternativă în Municipiul Câmpia Turzii”, a fost acceptat la finanțare, astfel că, în ultima zi a anului 2018, primarul Dorin Lojigan a semnat contractul de finanțare chiar la sediul ADR Nord Vest din Cluj Napoca.

Proiectul, cu o valoare totală de peste 9 milioane de euro, presupune reabilitarea de străzi, trotuare, rigole, amenajarea de stații de tip bike-sharing, achiziționarea de autobuze și biciclete, realizarea de piste de bicicliști, toate aceste lucrări având ca obiectiv final transformarea municipiului Câmpia Turzii într-un oraș cochet, cu facilități de transport și infrastructură demnă de standardele Uniunii Europene.

Modernizările de străzi și trotuare precum și amenajarea pistelor de biciclete, finanțate prin acest proiect, vor demara după finalizarea lucrărilor cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020”, dezvoltat și implementat în colaborare cu Compania de Apă Arieș.

Practic, pe străzile din Câmpia Turzii va fi un șantier permanent, pornind de la infrastructura subterană de apă și canalizare și continuând cu cea supraterană.

Lucrările de reabilitare a carosabilului din oraș vor cuprinde străzile: Iancu Jianu, Gării, Aurel Vlaicu, Avram Iancu, Republicii și Tudor Vladimirescu, în timp ce străzile: Iancu Jianu, Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Retezatului, Aviatorilor, Republicii, Axente Sever, Școlii și Tudor Vladimirescu vor beneficia de lucrări de modernizare a trotuarelor.

Cât privește pistele de bicicliști, acestea vor fi amenajate pe străzile: Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Republicii, Axente Sever și Tudor Vladimirescu.

„Retorica marilor politicieni contemporani se dezvoltă în jurul și prin prisma finanțărilor europene – o pârghie economică utilă și la îndemâna oricărui manager. Din aceste considerente, am luat decizia ca, pe durata mandatului meu, să creem și să implementăm cât mai multe proiecte cu finanțare europeană.

Proiectul semnat în 31 decembrie 2018 are cea mai mare valoare economică, dintre toate solicitările de finanțare guvernamentale și neguvernamentale depuse vreodată de orașul nostru, iar lucrările și achizițiile cuprinse în proiect au rolul de a spori bunăstarea cetățenilor noștri, prin crearea de noi rute de deplasare, prin scăderea consumului de carburanți și prin contribuții la sănătatea proprie – datorită sistemului de bike-sharing.

Ne-am obișnuit să ne deplasăm cu autoturismele, fie și pe distanțe scurte, în timp ce locuitorii unor orașe precum Stockholm, Bruxelles sau Haga folosesc bicicletele pentru deplasarea prin oraș. Aceste deziderate vor deveni realitate, odată cu finalizarea proiectului nostru de mobilitate urbană”, a declarat primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.