Căprioriu și Ungureanu, medalie de aur la Grand Prix-ul de Judo de la Baku

Sportiva Corina Căprioriu a câştigat, vineri, medalia de aur, la categoria 57 de kilograme, la Grand Prix de la Baku, competiţie dotată cu premii totale de 154.000 de dolari, aceasta fiind a treia medalie pentru România, după aurul Monicăi Ungureanu şi argintul obţinut de Andreea Chiţu.

corina caprioriu

Corina Căprioriu a obţinut medalia de aur a categoriei 57 de kilograme, prin ippon, după nici trei minute de luptă cu sportiva Nekoda Davis (Marea Britanie). Pentru medalia de aur, Corina Căprioriu va primi 5.000 de dolari şi 500 puncte în clasamentul internaţional.

La aceeaşi categorie, Loredana Ohâi nu a mai luat startul în finala pentru medalia de bronz, cu Miryam Roper, din cauza unei accidentări.

Tot vineri, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a câştigat medalia de aur, iar Andreea Chiţu a obţinut medalia de argint, la categoria 52 de kilograme.

„Sunt foarte fericită şi sper că voi reveni la Baku şi voi câştiga medalia de aur şi la Jocurile Europene (din luna iunie – n.r.), acesta e obiectivul meu”, a declarat Monica Ungureanu după premiere.

La Grand Prix de la Baku participă 356 judoka, fete şi băieţi, din 48 de ţări.

Următoarele patru etape Grand Slam din IJF World Tour vor avea loc la Tyumen (Rusia), Paris (Franţa), Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) şi Tokyo (Japonia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.