Care sunt ingredientele secrete pentru cele mai bune murături

Toată lumea are o reţetă de murături scrisă pe o foaie de caiet sau agendă, încă de pe vremea când bunicii umpleau cămara cu bunătăţi. Învaţă să faci saramura perfectă, ca să ai cele mai bune murături toamna asta.

muraturi

REŢETĂ MURĂTURI. Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăţi.

Astfel, frunzele de vişin, mărarul şi hreanul sunt, la rândul lor conservanţi şi dau aroma potrivită murăturilor.

Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru de apă.

Pentru 3 kilograme de castraveciori muraţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

REŢETĂ MURĂTURI

3 kilograme castraveţi proaspeţi, fermi, fără zone bătute sau stricate, moi

Crenguţe de mărar uscat

Frunze de vişin

2 linguri boabe de muştar

1 lingură boabe de piper negru

4 rădăcini de hrean curăţate

8 căţei de usturoi (o căpăţână)

3 foi de dafin

Şi 3 linguri de sare grunjoasă

Citeşte mai multe pe Unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.