Centru de date de 1 milion de euro, deschis la Cluj-Napoca de GTS Telecom, companie deținută Deutsche Telekom

O investiție de aproximativ de 500.000 de euro, care va fi extinsă la 1 milion de euro în perioada următoare, va fi realizată de gigantul GTS Telecom la Cluj-Napoca cu ocazia deschiderii unui nou centru de date.

Razvan Stoica, director executiv GTS Telecom
Razvan Stoica, director executiv GTS Telecom

În contextul creșterii cererii serviciilor de data center, cloud (virtualizare), disaster recovery și business continuity, GTS Telecom continuă investițiile în centrele sale de date, după ce în 2015 a finalizat o investiție de un milion de euro în extinderea și modernizarea centrului de date pe care compania îl deține în București, încă din anul 2007.

Numărul contractelor pentru servicii de colocare și de cloud de tip Infrastructură ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom în România a crescut cu o medie anuală de 25% în ultimii doi ani.

„Lansarea data center-ului GTS Telecom din Cluj vine să susțină cererea în creștere a companiilor pentru acest tip de servicii, dar și potențialul orașului Cluj-Napoca în domeniul tehnologic, printr-o gamă completă de servicii de comunicații și infrastructură. Serviciile de cloud și data center continuă să fie în atenția clienților pentru eficientizarea afacerii lor, astfel că ne menținem optimismul în ceea ce privește dezvoltarea în această direcție”, a declarat directorul general al GTS Telecom, Răzvan Stoica.

Amplasat în complexul Liberty Technology Park, centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca se întinde pe o suprafață de 140 de metri pătrați. Investiția din acest an din Cluj-Napoca este a treia investiție semnificativă a GTS Telecom în sectorul data center în ultimii doi ani.

GTS Telecom este un furnizor de servicii de comunicații pentru companii și alți operatori de telecom.

În iunie 2014 a fost finalizată oficial tranzacția prin care Deutsche Telekom a achiziționat GTS Central Europe, grupul din care făcea parte GTS Telecom.

Operațiunile GTS Cehia și GTS Polonia au fost integrate de către operațiunile Deutsche Telekom din țările respective, care astfel și-au consolidat segmentul business-to-business.

În România, firma GTS Telecom, deținută de Deutsche Telekom, continuă să opereze independent.

Operatorul numără aproximativ 125 de angajați și are sediul în București. În 2014, afacerile au scăzut 7%, la 79 milioane de lei, în timp ce pierderile au stagnat la 3,4 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.