CFR Cluj şi-a prezentat noul antrenor. Paulo Sergio: „Vreau să câştig Cupa României şi să ne calificăm mai departe în Liga Campionilor”!

După ce au fost refuzaţi de mai mulţi tehnicieni din Italia, „vişinii” şi-au prezentat oficial, în cursul zilei de astăzi, noul antrenor care va conduce formaţia din Gruia. Numele lui este Paolo Sergio, un portughez care a cochetat în trecut cu „meseria” de toreador, dar a preferat să se dedice fotbalului, potrivit publicaţiei Citynews. Acesta a vorbit despre obiectivele sale la CFR Cluj şi a dezvăluit că îi cunoaşte pe majoritatea jucătorilor.

foto: citynews.ro

Portughezul recunoaşte că nu va avea o misiune uşoară la CFR Cluj, dar se arată optimist că jocul şi parcursul echipei pot fi îmbunătăţite. „Pentru noi, clasamentul nu arată prea bine, dar trebuie să încercăm să ajungem cât mai sus, iar pentru asta va trebui să profităm şi de eventualele greşeli ale contracandidatelor noastre. Vreau să câştig Cupa României şi să ne calificăm mai departe în Liga Campionilor, dar eu zic că trebuie să luăm lucrurile treptat, pas cu pas”, a explicat tehnicianul.

Portughezul a afişat un optimism moderat şi a declarat că, în acest moment, obiectivele sunt mai degrabă pe hârtie: „Ne-am propus nişte obiective, dar câtă vreme nu sunt încă în totalitate tangibile, sunt mai degrabă iluzii. Dar pot fi îndeplinite, pas cu pas”. Acesta a vorbit şi despre jucătorii pe care îi are sub comandă: „Pe majoritatea jucătorilor îi cunosc din campionatul portughez. Cu Camora am lucrat la Beira Mar, pe alţii îi ştiu încă de anul trecut, pentru că i-am urmărit. În cel mai scurt timp îi voi cunoaşte cu siguranţă şi pe ceilalţi”.

Antrenorul a mărturisit că, în tinereţe, a cochetat cu luptele cu tauri. „În tinereţe am participat de câteva ori la luptele cu tauri, dar nu mi-am propus niciodată să devin toreador. Nu am fost suficient de bun pentru asta, chiar dacă am participat. Am fost mai mult prietenul lor! Oricum, în Portugalia sunt alte reguli faţă de corridele din Spania. În Portugalia trebuie doar să imobilizezi taurul, nu să-l omori. Acum, aduceţi-mi un taur!”, a încheiat cu o glumă Sergio.

Paulo Sergio a mai antrenat în cariera sa echipe ca Sporting Lisabona, Vitória Guimarães şi Paços Ferreira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.