CRONICA: Oţelul Galaţi – CFR Cluj 1-2 (Inkango ’39 // Mureşan ‘7, Ronny ’53)

Băieţii lui Ioan Andone au obţinut o victorie muncită la Galaţi, 2-1 cu Oţelul, după ce au jucat 70 de minute în inferioritate numerică. Cu această victorie se aşează pe treapta a 3-a clasamentului ligii întâi, datorită celor 8 puncte obţinute în urma a două victorii şi două egaluri.

Oţelul Galaţi – CFR 1-2, 13 august 2012. foto: sptfm.ro

Mureşan a fost înger şi demon pentru CFR în această seară. După ce a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă venită în urma unui fault în careu a lui Benga asupra lui Rui Pedro, mijlocaşul a comis-o când şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, în minutul 22. Arbitrul Sebastian Colţescu i-a arătat cartonaşul roşu direct pentru un fault foarte dur asupra lui Stromajer, iar cel mai bun jucător al gazdelor în această partidă, Inkango, a profitat de căderea de moment a CFR-iştilor şi a reuşit egalarea în minutul 39, iar meciul era deschis oricărui rezultat.

În repriza secundă, campioana a ieşit parcă mult mai motivată de la vestiare, iar în minutul 53 al partidei Ronny a profitat de o bâlbâială în defensiva Oţelului şi l-a învins pe Brăneţ cu un şut plasat, care avea să stabilească şi scorul final al partidei. Ocaziile trupei lui Dorinel Munteanu prin Giurgiu şi Neagu l-au pus din nou în valoare pe „Super-Mario” Felgueiras, care a păstrat avantajul vişiniilor.

La capitolul faze dramatice, nu putem sa nu amintim ciocnirea violentă la un duel aerian între cei doi coechipieri de la Oţelul, Sergiu Costin şi Sîrghi, în ultimele secunde ale meciului. Sergiu Costin a dat asigurări că starea lui de sănătate este în regulă, recunoşcându-şi vina la duelul respectiv. Sîrghi a fost trasportat de urgenţă la spital, iar conform lui Narcis Răducan, jucătorul este „în afara oricărui pericol”.

Echipele de start:

OŢELUL GALAŢI: Brăneţ – Rîpă, Sg. Costin, Perendija, Sîrghi – Giurgiu, Benga – Inkango, Băjenaru, Iorga – Stromaje
Antrenor: Dorinel Munteanu

Rezerve: Grahovac, Pena, Murgoci, Neagu, Cîrjă, L. Buş, I. Filip

CFR CLUJ: Felgueiras – Ivo Pinto, Maftei, Piccolo, Sepsi – Godemeche, G. Mureşan – Bastos, Rui Pedro, Diogo Valente – Ronny
Antrenor: Ioan Andone

Rezerve: Stăncioiu, Camora, Cadu, Nicoară, Vass, Sougou, Kapetanos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.