Din rău în mai rău pentru PSD Cluj. Controversatul politician și traseist Alexandru Cordoș, cercetat în trei dosare de corupție și cu soția condamnată la închisoare, noul președinte al PSD Cluj

Filiala județeană a PSD Cluj merge din rău în mai rău și are un nou președinte interimar, după numirea controversatului politician Alexandru Cordoș, cercetat penal în trei dosare pentru fapte de corupție și cu soția sa, Mihaiela, condamnată la închisoare după ce a luat șpagă de la zece persoane pentru a le facilita angajarea la Spitalul Clinic Județean Cluj.

Cordoș îl înlocuiește astfel pe fostul președinte-invizibil, deputatul de Maramureș Gheorghe Șimon la conducerea filialei județene.

Schimbarea conducerii PSD Cluj vine ca urmare a numirii lui Vasile Dîncu în funcția de președinte interimar al Consiliului Național al PSD.

Raspunsul oferit de DNA Cluj în cazul lui Alexandru Cordoș:

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1294/VIII/3  din 17 iulie 2015 https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6547, la data de 16.04.2019, procurorii din cadrul Direcției naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus clasarea dosarului penal sub aspectul infracțiunilor reținute în ordonanța prin care s-a dispus efectuarea in continuare a urmăririi penale față suspecții Cordoș Alexandru și Mureșan Dorin Dumitru, întrucât faptele nu există.

În ordonanța de clasare se arată că nu s-a putut stabilii, în mod indubitabil, legătura de cauzalitate dintre remiterea sumelor de bani în cauză și presupusa traficare a influenței pe care ar fi pretins că o are fostul senator pe lângă reprezentanții SISE Transilvania Nord și ai Companiei de Apă Arieș în scopul favorizării societăților comerciale administrate de Mureșan Dorin Dumitru în cadrul procedurilor de achiziție publică. 

Probele administrate în cauză nu sunt suficiente pentru a conduce la punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi suspecți pentru faptele reținute în sarcina acestora. La acest moment procesual cercetarea penală a fost epuizată, nefiind identificate probe certe care să susțină o acuzație credibilă împotriva celor doi suspecți.

În dosarul disjuns din cauza mediatizată prin comunicatul nr 1134/VIII/3 din 23 iunie 2015 https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6452, la data de 03.03.2017, procurorii din cadrul Direcției naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus clasarea sub aspectul infracțiunilor reținute în sarcina inculpatului Cordoş Alexandru. 

În ordonanța de clasare se arată că nu s-a putut proba în mod cert că inculpatul Cordoş Alexandru a ajutat-o în orice mod (sprijin material sau moral) pe Cordoş Mihaiela Lucia să comită cele două fapte de trafic de influenţă reţinute în sarcina acesteia.  

La data de 15.03.2017 s-a dispus clasarea sub aspectul infracțiunilor reținute în sarcina inculpatei Cordoș Andreea Alexandra.

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1192/VIII/3 din 12 august 2014,  https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5181 la data de 02.05.2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției au dispus clasarea dosarului penal sub aspectul infracțiunii reținute în sarcina suspectului  Cordoş Alexandru, întrucât nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea.

Din probațiune reiese că, în ceea ce privește ajutorul dat unor persoane cercetate penal prin transmiterea de  informații clasificate, există un dubiu ce profită suspectului, ceea ce impune soluția clasării„.

Cordoș și-a dat demisia din PSD, în 2016, după ce soția lui, Mihaela Cordoș, a fost condamnată la închisoare pentru luare de mită în vederea aranjării unor concursuri de angajare la Spitalul Clinic Județean Cluj.

Cordoș a candidat în 2016 pentru un nou mandat de senator din partea Partidul România Unită (PRU) – Cluj, dar a eșuat.

Mihaela Cordoș, soția fostului senator PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a fost condamnată, în 2016, la trei ani și șase luni de închisoare. Ea a cerut bani de la 20 de clujeni pentru a-i angaja la Spitalul Clinic Județean Cluj.

Mihaela Cordoș a fost până la arestarea de către DNA referent la Serviciul de Resurse Umane din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj. În această calitate i-a făcut pe mulți să înțeleagă că îi poate angaja la Spital, trucând concursuri. Ea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare, după ce și-a recunoscut vina.

Mihaela Cordoș a beneficiat, după ce a recunoscut toate acuzațiile, de o reducere cu o treime a sentinței. Se pare că inițial judecătorul ar fi dat pedeapsa de 5 ani de închisoare, dar a redus-o la 3 ani și 6 luni pe fondul procedurii de recunoaștere a vinei. 

PSD Cluj nu mai are organizație de tineret și organizație de femei, ambele fiind desființate, iar până la această oră nu a fost stabilit niciun candidat la alegerile locale din 27 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.