Două aplicații software realizate de Yonder în parteneriat cu clienții săi au câștigat premii la Computable Awards Olanda

Revista Computable (platforma de informare pentru specialiștii din industria ITC din Olanda) premiază în fiecare an cele mai inovative și creative aplicații care au impact și fac diferența. În 3 noiembrie, în cadrul unei gale oficiale, au fost decernate premiile la cele 18 secțiuni ale competiției.

yonder cluj the office

În acest an, Yonder a avut bucuria ca patru aplicații ale unor firme olandeze (dezvoltate practic în România) să fie nominalizate pentru premii. Este vorba despre LARS (educație), Quli (sănătate), Port of Roterdam (entreprise) și iGeboorte (administrații locale).

LARS si Quli au câștigat categoriile la care au fost nominalizate – Proiectul anului în educație și respectiv Proiectul anului în sănătate.

LARS este proiectul câștigător la secțiunea educație. Proiectul s-a născut la inițiativa PinkRoccade LocalGovernment și a fost dezvoltată de specialiștii Yonder din Iași și Cluj. Aplicația a apărut ca răspuns la o nevoie reală – Lars este numele real al unui băiețel olandez care are sindrom Down și care merge la o școală specială. În mod normal, Lars merge la școală într-un autobuz special, dar de multe ori părinții îl duc și îl iau de la școală ei înșiși.

Aplicația face posibilă interacțiunea între părinții copiilor aflați în aceeași situație, astfel încât părinții să poată transporta la școală și apoi acasă mai mulți copii pe care să îi ia de pe traseu. O aplicație care crește eficiența, auto-sustenabilitatea și implicarea cetățenilor în rezolvarea propriilor probleme.

Al doilea premiu a fost câștigat de Quli la categoria Proiectul anului in sănătate. Portalul de servicii medicale Quli este o aplicație realizată pentru o companie olandeză de produse software.

Quli

O prescurtare de la „Quality of Life”, programul este destinat pacienților cu probleme de sănătate sau nevoi speciale, dar și celor care vor să își monitorizeze starea de sănătate. Utilizatorul are aici la îndemână, online, o fișă medicală accesibilă oricând și poate crea o „rețea” de familie, prieteni și medici cu care să împărtășească informațiile privitoare la propria sănătate, cu accent pe păstrarea intimității sale. Quli îi ajută pe pacienți, în special pe cei cu nevoi speciale (exemplu – autism) să aibă o viață cât mai independentă și să prevină bolile printr-un stil de viață sănătos, crescând calitatea vieții și reducând și presiunea pusă pe sistemul de asigurări de sănătate.

Computable Awards este cea mai prestigioasă competiție de specialitate din Olanda și răsplăteste proiectele considerate de succes, inovatoare și sustenabile. Acordate de cea mai mare revistă de IT, Computable, premiile sunt decise pe baza voturilor unui juriu format din specialiști, alături de un vot public.

„Ne felicităm clienții pentru obținerea acestor premii și suntem mândri că am fost implicați practic în aceste succese, prin faptul că dezvoltarea aplicațiilor a fost realizată de noi, de colegii noștri din Iași și Cluj. Ambele proiecte au fost remarcate pentru creativitate, inovație și impact – elemente definitorii ale muncii noastre și, iată, există și premii care o dovedesc”, declară Daniel Lar – Business Unit Director Yonder.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.