După 6 ani de pauză, U-BT Cluj-Napoca din nou campioana României!

Echipa de baschet masculin a triumfat în finala Ligii Naționale de baschet masculin, câștigând trofeul de campioană în trei meciuri contra formației bucureștene Steaua CSM Eximbank.

După două victorii obținute la Cluj-Napoca, elevii pregătiți de Mihai Silvășan s-au impus și în meciul 3 la București, disputat într-o sală de 500 de locuri a Regimentului de Gardă, scor 61-75 (13-19 / 14-13 / 12-20 / 22-23), după un meci controlat autoritar de alb-negri și în care experiența lui Adamovic et Comp. și-a spus cuvântul. 

Clujenii au început în forță meciul al treilea și s-au instalat la conducere pe tabelă încă din primul sfert și menținânud-se la conducere și la pauza mare (27-32).

A urmat o parte secundă în care U-BT Cluj a fost net superioară roș-albaștrilor, marcând 20 de puncte și având 13 puncte după sfertul trei (39-52). Cu un avantaj important pe tabelă, U-Banca Transilvania a abordat ultimul sfert relaxați și calmi, reușind să se apere organizat în fața bucureștenilor până la final și să aducă titlul de campioană la Cluj după o pauză de 6 ani de la precedentul. 

La meci a asistat și Aleksandar Rasic, jucătorul echipei noastre accidentat în semifinala cu Oradea, care a ținut să vină de la Belgrad special pentru a-și susține coechipierii. Rasic s-a operat la tendonul lui Achile și va absenta pentru o lungă perioadă de timp, aflându-se în plină recuperare.

U-Banca Transilvania a avut parte de un sezon magistral în Liga Națională sub comanda lui Mihai Silvășan, în care a câștigat tot ce se putea câștiga, Supercupa și Cupa României, respectiv campionatul. 

Caseta tehnică:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.