E oficial, Banca Transilvania a cumparat Volksbank Romania

Ömer Tetik - CEO Banca Transilvania
Ömer Tetik – CEO Banca Transilvania

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat, marti, achiziţionarea Volksbank România, iar astazi va fi semnat contractul prin care Banca Transilvania va prelua 100% din titlurile băncii.

Pana la sfarsitul tranzactiei, Banca Transilvania şi Volksbank vor fi entităţi separate, procesul de integrare a Volksbank va fi demarat ulterior a precizat Banca Transilvania, într-un comunicat transmis Bursei.

Volksbank România este deţinută de grupul austriac VBI Beteiligungs în proporţie de 99,99%, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank, din Rusia. Grupul Volksbank deţine 51% din acţiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania şi BPCE din Franţa au câte 24,5%.

Banca Transilvania este deţinută de mai mulţi acţionari cel mai mare fiind Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu o participaţie de 14,6%. Alţi acţionari importanţi sunt preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă (5,1%), şi International Finance Corporation (IFC), divizie a Grupului Băncii Mondiale, cu 5,36% din titluri.

Volksbank a avut în 2013 pierderi de 103,6 milioane de euro, mai mici cu 38,5% faţă de cele raportate de bancă în 2012, când au atins 168,5 milioane de euro. Majoritatea pierderilor au fost generate de provizioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.