Eroi de serviciu – Ce se va întâmpla cu CFR dacă va retrograda?

Jucătorii lui CFR Cluj continuă să spere că se vor salva de la retrogradare, chiar dacă au de înfruntat o realitate dură, la al cărei contur au contribuit din plin șefii lor. Cu bani pe sponci – aceasta este cea mai eficientă politică în fotbalul modern – și puncte multe tăiate din cauza datoriilor pe care clubul le are către terți, fotbaliștii își văd de treabă cu o abnegație necaracteristică plaiurilor mioritice. E adevărat că mai mult de jumătate dintre ei nu sunt conaționalii lui Dorel, dar chiar și așa, e important de semnalat că unii oameni care trăiesc în România au acest obicei straniu de a-și duce până la capăt munca pentru care sunt din când în când plătiți.

Într-un context confuz precum mintea de a doua zi a unui bețiv, feroviarii încearcă să clarifice lucrurile prin prestațiile de pe teren, arătând tot mai mult pe acest final de campionat că nu sunt purtatori ilegali de tricou. Echipa antrenată de Francisc Dican nu a pierdut în ultimele cinci etape și, chiar dacă doar o minune o va mai salva de la retrogradare, continuă să se dăruiască pe gazon, într-un moment în care resemnarea ar fi îmbrățișată de multe alte formații.

Ultimul exemplu îl reprezintă victoria en fanfare în fața lui FC Botoșani, 4-0, într-un meci în care, dacă veți revedea bucuria lui Chanturia de la ultimul gol, veți înțelege că pentru anumiți băieți, bucuria de a juca fotbal și de a vedea mingea mângâind plasa porților adverse este cel mai de preț lucru.

Se va mai umple arena Feroviarilor dacă echipa va retrograda?

stadion dr constantin radulescu CFR Cluj

Dincolo de bani și de glorie – pe care aici, oricum nu le au – unii fotbaliști dezvăluie poate adevăratul motiv care stă la baza alegerii lor: plăcerea jocului. Probabil că pe asta se bazează și unii conducători de club atunci când îi transferă și le promit marea cu sarea – pe faptul că ei vor continua să apere cu devotament culorile tricoului pe care îl îmbracă, întrucât numai câștigând se pot bucura precum niște copii de isprava pe care au făcut-o.

CFR Cluj are 27 de puncte în prezent și se află la șapte lungimi distanță de primul loc salvator, în condițiile în care mai sunt 9 puncte puse în joc. Au retrogradat deja Oțelul și Ceahlăul, știre pe care am vazut-o pe http://www.bet365.com/news/ro/betting/fotbal/liga-i. Așa cum spuneam mai sus, doar un miracol mai poate face ceva bun pentru feroviari, iar numele său este unul scurt: TAS. Dacă va primi cele 24 de puncte înapoi, echipa din  Gruia se poate bate la o prezență pe podium, adică acolo unde o cere pedigree-ul său de fostă campioană.

Până la un eventual răspuns favorabil, jucătorii continuă să scoată cu mâinile lor castanele plasate în foc cu grijă de alții. Nu este deloc o treabă ușoară, mai ales că nimeni nu mai este interesat de protecția muncii, ci de rezultatul final. Dacă lucrurile ies bine, se vor găsi destui să iasă în față și să povestească despre epuizanta muncă făcută din umbră și de roadele sale. Atunci, e momentul ca jucătorii să intre la vestiar și să sărbătorească în liniște, întrucât vor fi făcut destulă gălăgie pe gazon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.