Finanțare norvegiană de 1.4 milioane de euro la SANEX pentru un proiect ecologic

Compania Sanex, parte a grupului austriac Lasselsberger, a devenit mai prietenoasă cu mediul înconjurător prin implementarea, începând din luna martie 2015, a proiectului „Responsabilitate față de mediu în producție și managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România – Industria Verde”, proiect co-finanțat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, conform contractului încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator de program.

Valoarea totală a proiectului este de 1.392.452 euro, din care asistența financiară nerambursabilă este de 690.000 de euro.

Acest proiect este implementat în cadrul unității de producție din Cluj-Napoca, având o durată de 12 luni, fiind derulat în parteneriat cu International Development Norway, o organizație norvegiană cu peste 10 ani de experiență în proiecte internaționale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco-business.

sanex cluj conferinta de presa 14.05.2015
Oana Ursulescu, director economic SANEX; Peter Molnar, director general SANEX și Sergiu Apolzan, director de marketing și vânzări.

Obiectivul proiectului constă în eficientizarea fluxului de producție prin achiziția unui atomizor care permite îmbunătățirea performanței ecologice a companiei și creșterea competitivității producției. „Impactul proiectului vizează reducerea consumului de energie și deci o utilizare mai responsabilă a resurselor disponibile”, a spus directorul general SANEX SA, Peter Molnar, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul companiei din Cluj, la care au mai luat parte Sergiu Apolzan, director de vânzări și marketing, respectiv Oana Ursulescu, director economic al SANEX.

„Proiectul are ca și scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la problemele legate de mediu și calitate, acesta fiind unul dintre cele mai importante task-uri pe care managementul și le-a setat. Impactul asupra mediului de afaceri al companiei vizează pe termen lung și sustenabilitate financiară, mediu și socială. Acest proiect ne va da posibilitatea pe viitor să fim mai bine pregătiți și să dăm atenția cuvenită mediului înconjurător. În cadrul proiectului sunt planificate vizite ale partenerilor noștri norvegieni în România”, a precizat Sergiu Apolzan, director de vânzări și marketing.

Fabrica mai are două atomizoare care urmează să fie schimbate, iar flota de motostivuitoare a fost înlocuită. În paralel, angajaţii vor fi instruiţi pentru a se acomoda cu noua tehnologie.

SANEX SA are o istorie de peste 44 ani, produce plăci ceramice, gresie, faianță, iar astăzi în România produsele Sanex sunt desfăcute sub brandul Cesarom, brand euroceramic, care deține 60% din vânzări, iar un alt brand sub care producem este Casa Mia. Conducerea companiei vizează se gândesc la o relanxare a mărcii Sanex, care momentan nu mai este fabricată.

Din 2004 este parte a grupului austriac Lasselsberger. Compania a avut o cifră de afaceri pe 2014 de aproximativ 30 de milioane de euro, iar vânzările pe anul trecut au însemnat 7 milioane de metri pătrați. Compania are în prezent 470 de angajați. Piaţa anuală a plăcilor ceramice în România se ridică la 120 de milioane de euro.

Sanex_2

Sanex_1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.