Ești destul de bărbat ca să porți roz?

Revista Atlantic a publicat în 2014 un material despre semiotica și istoria culorii roz în raport cu masculinitatea și sportul american. Există nenumărate organizații caritabile care luptă împotriva cancerului la sân, simbolizat prin acestă culoare – un exemplu este campania „Pinktober” din SUA, unde o serie de sportivi americani și celebrități au purtat nuanța pentru a-și arăta sprijinul. Însă ce îl face să fie asociat cu femininul sau cu masculinul?

Citește în continuare câteva lucruri interesante despre cum se integrează rozul în stilul masculin!

În viața de zi cu zi, cămășile care au această culoare sunt atât de întâlnite în moda clasică a bărbaților și în sectorul corporațiilor, încât pare să fie o alegere a culorilor aproape conservatoare. Dacă vrei să le introduci în garderoba ta, poți să  vezi aici modelele de cămăși pentru bărbați cele mai populare și, nu numai că vei găsi fiecare nuanță de roz, dar vei avea mai multe șanse să observi și nuanțe de lila sau mov.

Poate că sunt doar cămăși pentru unele persoane. După toate acestea, cel mai probabil vor fi purtate cu costume albastre sau gri, formând astfel o armonie naturală a culorii. Un costum roz, pe de altă parte, este o chestiune cu totul diferită. În filmul Great Gatsby, actorul Leonardo DiCaprio a purtat un astfel de outfit și a fost batjocorit de Tom Buchanan pentru că a făcut acest lucru. 

În timpul anilor 1920, în SUA, a fost văzut ca un simbol războinic și masculin și cu conotații de clasă muncitoare. De altfel, semnificațiile culorilor și evoluția acestora sunt aspecte de care poți ține cont când faci alegeri vestimentare.  Costumele roz de muncitori au fost purtate în mod tradițional în lunile de vară și au fost adoptate ulterior ca un fel de haine de lucru foarte elegante de către americanii din clasa superioară.

Nimeni nu poate fi de acord cu adevărat asupra modului în care această culoare a obținut conotațiile feminine. Unii cred că a început în America anilor ’50, când astfel de produsele au fost comercializate ca fiind destinate fetițelor.

Însă, în moda bărbaților de la sfârșitul anilor 80 și la începutul anilor ’90, apare întrebarea „Pot bărbații adevărați să poarte roz?”, serios dezbătută în reviste și ziare. Printre londonezi, în stradă – bărbați tineri care erau în cluburi, jucau fotbal sau făceau muzică – nuanța însemna încredere și carismă. 

Bărbații pot purta astfel de haine în prezent, fără să existe prea mare reticență. Este pur și simplu una dintre cele mai inedite culori pe care le pot îmbrăca. Nuanțele deschise arată excelent, indiferent dacă această alegere se face pentru mersul în vacanță sau la un salon. Pentru cei cu pielea deschisă, tonurile delicate sunt mult mai potrivite decât albul strălucitor, ceea ce poate produce efectul de „albire” a pielii palide.

Acestea fiind spuse, în prezent, se întâlnește această culoare în special la cămăși și la jumper sau la pantaloniii de vară. Pantofii roz nu au devenit, încă, foarte populari. Și, la drept vorbind, nici aceste costume nu sunt la modă în stilurile masculine. Ritmul cu care se schimbă trendurile tind să nu mai țină cont de astfel de probleme, ci mai degrabă merg într-o zonă de androgin, ceea ce nu pot decât să-i bucure pe toți iubitorii de modă!

Sursă foto: pinterest.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.