Ferguson: „CFR se poate califica dacă va avea cinci puncte după următoarele două meciuri”

Într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la stadionul Dr. Constantin Rădulescu, legendarul manager al celor de la Manchester United, Sir Alex Ferguson, s-a declarat impresionat de evoluţiile campionilor României din meciurile cu Basel şi Braga, iar remarcatul său este Rafael Bastos, autor a două goluri în partida de la Braga. Ferguson le dă şanse feroviarilor clujeni la primăvara europeană şi spune că CFR are o apărare puternică şi că practică un joc de contraatac periculos.

Conferinta de presa – Sir Alex Ferguson – foto: citynews.ro

Evoluţia CFR-ului din partidele cu Basel şi Braga l-au pus în gardă pe Ferguson. „Ştiu că CFR este o echipă bună, ştiu că a eliminat Basel şi cred că va fi un meci greu. Sper să fim lucizi”, a declarat Ferguon la conferinţa de presă de luni.

Tehnicianul „Diavolilor roşii” a explicat motivele pentru care a decis să renunţe la antrenamentul oficial şi de ce a preferat să lase „acasă” câţiva dintre jucătorii de bază. Acesta a surprins prin faptul că nu şi-a amintit numele unuia dintre jucătorii la care a făcut referire. „Am luat decizia asta cu ceva vreme înainte, de regulă aşa procedăm când jucăm în străinătate, pentru că oricum nu reuşim să facem mare lucru la acele antrenamente. Motivele pentru care am decis să renunţăm la unii jucători au fost strict medicale. Unul dintre jucători, nu-mi amintesc exact numele, are un virus, iar ceilalţi doi au de asemenea probleme medicale”, susţine Ferguson.

Legendarul manager a declarat că a studiat foarte atent jocul CFR-ului şi l-a evidenţiat pe portughezul Bastos. „Am urmărit meciul cu Basel, iar la cel cu Braga l-am remarcat în special pe Bastos. Cred că cei de la CFR au o apărare puternică, se apără cu mulţi jucători şi contraatacă rapid. În trecut, în fotbal se contraataca mai mult cu 3-4 jucători, dar în prezent, în fotbalul european, lucrurile au devenit mai complexe şi se contraatacă cu mai mulţi fotbalişti”, este analiza scoţianului. Ferguson consideră că “vişiniii” pot spera la calificare, dacă vor obţine puncte în următoarele două partide. “Punctul lor forte este că au trei puncte în acest meci, rămâne să vedem ce vor face mâine. Dacă după meciul cu Galatasaray vor avea cinci puncte, vor avea şanse mari să se califice”, a punctat cel poreclit „Fergie”.

Partida dintre CFR Cluj şi Manchester United, din etapa a 2-a a grupei H a Ligii Campionilor, are loc marţi (n.r. astăzi), de la ora 21.45, pe stadionul „Dr Constantin Rădulescu”. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport, Dolce Sport şi TVR1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.