Filip Adamovic, coș de trei puncte în ultima secundă pentru o victorie de senzație în meciul cu SCM U Craiova

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj au reușit să se impună în ultima secundă de joc a prelungirilor în confruntarea cu SCM U Craiova, scor 76-74, într-o partidă care a contat pentru etapa a 28-a a Ligii Naționale.

U Banca Transilvania City Cup 2015

Alb-negrii au început în forță meciul și au pus rapid pe tabelă 13 puncte în primul sfert, reușind să primească doar un punct, iar diferența a rămas în permanență de peste 10 puncte în favoarea Clujului, însă doar până la finalul sfertului secund. Înainte de pauză, craiovenii s-au apropiat la trei puncte, iar scorul la pauză a fost de 33-30.

Craiova a fructificat fiecare atac avut în partea a doua, în timp ce U-BT Cluj nu s-a regăsit, au făcut o serie de greșeli personale care le-au permis craiovenilor să întoarcă soarta jocului în favoarea lor, având la un moment dat 9 puncte diferență pe tabelă (41-50).

Elevii pregătiți de Marcel Țenter au reușit să revină pe final și să trimită meciul în prelungiri, 62-62, iar craiovenii au fost mult mai prezenți în joc în prima repriză a prelungirilor, fiind mult mai eficienți la aruncările libere. Cu zece secunde din prelungiri, oltenii aveau un avantaj de un punct pe tabelă, iar după o recuperare inspirată la o aruncare liberă ratată de Hargrove, Adamovic s-a oprit la opt metri, și-a reglat „ținta” și a închis meciul cu o aruncare de trei puncte reușită în ultima secundă.

Marcatori:

u bt cluj - craiova 76-74

De la Craiova, au punctat Johnson 21, Hargrove 14, Burlacu 10, Pantic 8, Pilcevic 8, Bureau 6, Micic 5, Popescu 2.

„Nu sunt multe lucruri de spus. Nu am jucat cel mai bun baschet la nostru, dar ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci și am reușit să îl întoarcem, până la urmă. Am avut tot felul de probleme în acest meci, nu vreau să intru acum în detalii. La un moment dat, părea că nu vom putea să întoarcem meciul, dar am reușit, iar din acest punct de vedere îi felicit pe băieți. Avem în continuare de lucrat la jocul nostru colectiv, până săptămâna viitoare trebuie să jucăm mult mai bine. Pasalic a acuzat dureri încă de la meciul cu Mureșul, a jucat cu dureri cu Oradea, dar am considerat că e mai bine să îl menajăm, căci avem o serie grea în continuare și avem nevoie de fiecare jucător. E prețioasă victoria aceasta pentru noi, însă cu semne de exclamare la capitolul baschet, pentru că astăzi nu am jucat un baschet foarte bun”, a concluzionat antrenorul Marcel Țenter la finalul meciului.

În următorul meci, U-Banca Transilvania va juca la București, pe 25 martie, cu Steaua CSM EximBank, de la ora 18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.