Filmul „The Red Baron (2008)” rulează la Cinema Mărăști – Intrare liberă

Cinema Mărăști vă invită în zilele de 1, 2 și 3 martie 2016 la filmul „The Red Baron” / Baronul Roșu (2008), care rulează de la ora 17:00.

Baronul roșu este un film biopic german din anul 2008, în regia lui Nikolai Müllerschön. Filmul redă viața lui Manfred von Richthofen numit „Baronul roșu”, fost pilot german de elită care a luptat și care a căzut în primul război mondial. Premiera filmului a avut loc la data de 10 aprilie 2008, potrivit Wikipedia.

Acțiunea are loc între anii 1917/1918 pe frontul de vest. Freiherr (baron) Manfred von Richthofen, apare ca as, pilot de elită și erou încununat de laurii victoriei fiind sărbătorit de camarazi. Escadronul comandat de Manfred reușește să doboare în luptele aeriene un număr record de avioane inamice în timp ce nordul Franței se află sub ocupație germană. Conducerea militară germană recunoaște de timpuriu potențialul lui Manfred și caută să idealizeze persoana lui făcându-l un idol pentru tinerii soldați, în cadrul propagandei militariste germane. Singura care recunoaște situația reală și cruzimea războiului, este sora medicală emancipată Kate, iubită de Manfred, care nu se lasă influențată de tendința de idealizare a războiului. Sub influența lui Kate, Manfred începe să aibă îndoieli cu privire la convingerea lui că războiul ar fi un sport masculin. Baronul nu poate renunța la participarea la lupte, fiind angrenat într-o contraofensivă pornită contra englezilor, soldată cu pierderi serioase de ambele părți. În cele din urmă, Baronul va muri împușcat într-o acțiune de urmărire a adversarului. Filmul se termină la mormântul baronului pe care stă scris epitaful „Dușman și prieten prețuit”. Kate va primi șalul lui Manfred pe care acesta îl purta ca să-i aducă noroc.

Intrarea este liberă.

the red baron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.