Flavius Lapuste isi incepe cariera de antrenor la echipa de baschet masculin a CS „U” Cluj

Dupa demisia lui Carmin Popa, conducerea tehnica a echipei de baschet masculin l-a cooptat in staff pe experimentatul baschetbalist Flavius Lapuste (37 ani), cel care va fi antrenorul interimar al formatiei „universitare”, cel putin pana la finalul sezonului in curs, potrivit unor surse eClujeanul.ro.

flavius lapuste
credit foto: totalbaschet.ro

Flavius Lapuste a evoluat in acest sezon pentru CSU Atlassib Sibiu si a mai trecut in cariera sa de jucator pe la formatiile BC Timisoara, Energia Rovinari, BC Mures si „U” Banca Transilvania.

Intr-un scurt-interviu acordat pe site-ul oficial, Claudiu Trîncă, managerul echipei de baschet, a confirmat demisia lui Carmin Popa, dar a evitat sa precizeze cine va fi noul antrenor. Sursele noastre au aflat ca este vorba de Lapuste, fost component al echipei „U” BT Cluj-Napoca.

„Îi mulţumim lui Popa Carmin pentru tot efortul depus în cadrul secţiei de baschet masculin al ‘U’ Cluj în decursul unui an şi jumătate. Sunt momente în viaţa când alegem soluţii şi ‘drumuri’ care pot fi bune sau nu. El a ales în acest moment să îşi continue munca în baschet, dar nu alături de noi şi sper din tot sufletul să îi reuşească oriunde ar fi. În ultimul timp, din cauza dificultăţilor întâmpinate la nivel financiar şi a altor factori care ţin sau nu ţin de structura internă au fost şi s-ar putea să mai fie schimbări. Timpul, dificultăţile, succesele crează şi clădesc caractere şi totodată le triază. Atât timp cât sunt şi voi fi la cârma acestei echipe voi încerca să păstrez un echilibru şi să aducem performanţă care până acum in LNBM nu a fost. Cauza nu este antrenorul sau jucătorii, ci pur şi simplu nivelul valoric şi financiar al campionatului LNBM în comparaţie cu Liga 1. Ne dorim însă o continuitate şi vom face toate eforturile de a duce această echipă mai departe în LNBM şi luăm în calcul si varianta Ligii 1. Până în ultima etapă vom lupta pe teren pentru un baschet de calitate cu echipe cu un istoric de minimum 4 ani în LNBM. Trei echipe care ar fi putut fi contracandidatele noastre pentru lupta de rămânere în ligă sau retras din competiţie din motive financiare, fiind singurii care am acceptat acest “challenge”. În toată această perioadă am primit susţinerea clubului şi din luna ianuarie am deschis porţile unui parteneriat de lungă durată cu unul din sponsorii noştri care include ambele variante de rămânere în LNBM sau Liga 1 pe care îl vom face oficial în zilele următoare odată cu noua structură tehnică si noul jucator Braxton Dupree. Vă mulţumim că ne-aţi fost şi ne sunteţi alâturi cu toate că drumul nostru de până acum nu va oferit bucuria unei victorii!”, a precizat Claudiu Trîncă pentru ucjbaschet.ro.

foto: totalbaschet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.