„Jucanii” au visat frumos. Unirea Jucu – Petrolul Ploiești 0-3

Petrolul Ploiești a câștigat, marți, fără probleme, partida cu divizionara a treia Unirea Jucu, cu scorul de 3-0, disputată pe Cluj Arena, și s-a calificat în optimile Cupei României.

unirea jucu - petrolul

Meciul trebuia să se joace inițial pe arena din Jucu, însă datorită televizării s-a mutat pe Cluj Arena, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe „jucani” să vină aproximativ 30 de kilometri să-și vadă favoriții în cel mai important meci din istoria clubului. Înarmați cu fulare personalizate cu „numai jucani”, circa 500 de localnici din comuna Jucu au făcut deplasarea la Cluj cu trenul, autocare sau mașinile personale.

„Jucanii” s-au ținut de glume și au afișat un banner amuzant la tribuna a doua. „Vlădut, de frica ta, Mutu a plecat în India”, făcând referire la faptul că Adrian Mutu s-a transferat în India înaintea partidei cu Unirea Jucu din Cupa României.

Echipa pregătită de Alpar Meszaros a fost egala Petrolului Ploiești doar 24 de minute, reușind să-i surprindă pe „lupi” cu un joc agresiv din primele minute. Ionuț Pop a expediat un șut periculos pe poartă, dar Cobrea a respins în corner de sub transversală (3), ca apoi Sergiu Pop să reia cu capul de puțin pe lângă poarta oaspeților (5). Petrolul a reușit să ajungă la poarta Jucului abia în minutul 17, dar Pastorini a fost blocat în momentul șutului. Jucanii au fost aproape de deschiderea scorului la șutul lui Vlad Pop, dar mingea acestuia a trecut pe lângă vinclu (19). Petrolul a deschis scorul în minutul 24, prin Victor Asaftei, iar trei minute mai târziu Pastorini a trimis mingea pe lângă poartă cu capul. Mulțescu l-a introdus pe atacantul Nkoyi în locul tânărului Chiriță, iar congolezul a reușit să marcheze pentru 2-0 în minutul 31, stabilind scorul primei reprize.

Gazdele n-au mai reușit să pună probleme porții lui Cobrea în repriza secundă, iar Asaftei a înscris „dubla” și a stabilit scorul final la 0-3 (57). Trupa lui Mulțescu nu a forțat prea mult în partea a doua, singura ocazie notabilă după golul trei a fost șutul lui Nkoyi lovind bara transversală (65) și șutul puternic al lui Asaftei de la 20 metri, respins cu dificultate de Vîtcă în corner (70).

„Am avut în față niște jucători profesioniști, cu un lot de 28 din care pot oricând să scoată pe cineva să bată o echipă de divizia C. Noi tot timpul bem câte o bere după o fiecare meci în care reușim, asta e legea la Divizia C. E prima oară când vin la un meci oficial pe acest stadion, eu am crescut pe Ion Moina, aici am început fotbalul, dar e o minune ce e aici”, a fost concluzia antrenorului Unirii Jucu, Alpar Meszaros.

„Este unul dintre obiectivele noastre, în momentul de față cel mai realizabil și cel mai ușor de ajuns la el, mai sunt patru etape și ajungi în finală. Situația din campionat nu este prea bună și de asta trebuie să fim atenți și la cel de-al doilea obiectiv. Chiar dacă am folosit mulți jucători care nu au jucat, am tratat meciul cu seriozitate și zic eu că am câștigat pe diferența de valoare”, a precizat Gheorghe Mulțescu, antrenorul Petrolului.

Echipele de start:

Unirea Jucu: Vîtcă – Vlad Pojar, Dan Mureșan, Lucian Turcu, Dan Văscan – Vlad Mănășturean, Vlad Pop, Radu Danciu, Gabriel Luca – Sergiu Pop, Ionuț Pop

Rezerve: Lorand Szekely, Laurențiu Văidean, Raul Socaciu, Paul Mocan, Raul Câmpean, Arnold Boska, Zalan Pataki
Antrenor: Alpar Meszaros

Petrolul Ploiești: Cobrea – Peteleu, Ipsa, Beta, Filip – Salti, Gallegos, Chiriță, Nepomuceno – Pastorini, Astafei

Rezerve: Iuliu Oprea, Kiyabu Nkoyi, Radu Alexandru, Gerson Guimaraes, Jan Fanchone, Roberto Alecsandru, Alberto Olaru
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Arbitru principal: Florin Andrei (Târgu Mureș)
Asistenți: Ciprian Danșa (Oradea), Mihai Marica (Bistrița)
Arbitru rezervă: Popa Sergiu (Aiud)
Delegat: Dan Costin
Observator: Aron Huzu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.