La primul meci fără Trică, CFR Cluj a obținut primul succes din 2015

CFR Cluj a reușit să obțină prima victorie din 2015, în deplasare, pe terenul formației Astra Giurgiu, scor 0-1 (0-0), prin golul reușit de Ionuț Larie cu capul în minutul 55, la primul meci fără Eugen Trică pe bancă. Interimarul Francisc Dican a reușit să găsească formula ideală care să aducă primul succes din acest an pentru „vișinii”

CFR Cluj

Prima repriză la Giurgiu a fost săracă în ocazii de poartă. Singurele situații importante au fost la reluarea lui Budescu dintr-o lovitură liberă de la 15 metri, respinsă în corner de Mincă (17), iar cea mai mare ocazie de gol a CFR-ului a venit în minutul 35, Gregory Tade a scăpat singur cu portarul, acesta a șutat la colțul lung din șapte metri, dar Silviu Lung jr. a respins mingea cu dificultate în corner (35). Astra a încheiat repriza 1 în atac, Budescu a reluat slab o lovitură liberă de la 23 metri, minge reținută fără probleme de Mincă (45).

Astra și CFR s-au întâlnit de 11 ori în Liga 1, giurgiuvenii au avut 3 victorii, CFR a avut 4 victorii, iar 4 meciuri s-au încheiat la egalitate. Prima partidă între cele două formații a avut loc în 8 noiembrie 2009, în Gruia, când CFR s-a impus cu 1-0. Ultimul succes al feroviarilor pe terenul Astrei a avut loc în 17 decembrie 2011, scor 1-0, grație golului înscris de Felice Piccolo. Statistici oferite de gsp.ro.

Portarul CFR-ului, Mihai Mincă, a bifat astăzi cu Astra al 100-lea meci în Liga 1.

În partea a doua, De Amorim a șutat foarte bine de la 15 metri, Mincă a respins în corner (53), iar replica CFR-ului a venit un minut mai târziu. Jazvic a finalizat un contraatac periculos al feroviarilor cu o lovitură de cap, respinsă în corner de Lung jr., iar în urma loviturii de colț Ionuț Larie a deschis scorul pentru CFR în minutul 55, după ce s-a înălțat perfect în careu și l-a învins pe Lung cu o lovitură de cap bine plasată.

Elevii pregătiți de Francisc Dican au reușit să reziste până la final atacurilor timide ale Astrei, giurgiuvenii nu au amenințat periculos poarta după primirea golului, iar clujenii pleacă cu toate cele trei puncte de la Giurgiu.

Echipele de start:

echipele de start astra - cfr 4.04.2015

Arbitru principal: Robert Dumitru
Asistenți: Dragoș Iliescu, Marius Marchidanu

Cartonașe galbene: Tade (58), Enache (58), Jazvic (80), Mincă (82), Dore (88)

În urma acestui prim succes din 2015, CFR scapă de ultima poziție, acumulând 15 puncte și urcând pe penultimul loc (17), iar etapa următoare feroviarii vor primi vizita noii „lanterne roșii” a Ligii I, Oțelul Galati. Partida va avea loc marți, 7 aprilie, de la ora 19:15, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.