Tot mai multe persoane au început să își dedice timpul grădinăritului și agriculturii, investind sume importante de bani în acest domeniu, mult timp și multă energie, unii renunțând chiar la joburile lor pentru a se dedica acestei afaceri. Majoritatea românilor care dețin un teren într-o zonă rurală au renunțat la ideea de a-l vinde și au început viața de fermier, viață care aduce multe beneficii și avantaje, cum ar fi: mâncarea va fi preparată din ingrediente și legume naturale bio; timpul petrecut la aer curat, departe de agitația orașului și de mediul poluant; frunctele crescute în grădina proprie sunt mult mai sănătoase decât cele cumpărate din supermarket sau orice alt magazin de cartier, deoarece nu știi cu certitudine dacă au fost sau nu stropite cu diferite chimicale. Așadar, acestea sunt cele mai bune argumente pro ale vieții de fermier.
În mod cât se poate de evident, cei care aleg să se apuce de agricultură se gândesc chiar la dezvoltarea unei afaceri în acest domeniu, din care vor putea câștiga ulterior niște bani frumoși. La început, banii câștigați nu sunt mulți, sunt puțini, dar în timp și cu răbdare vor crește. Alimentele bio din comerț, crescute la țară, sunt foarte apreciate de consumatori, iar unii investesc sume importante pentru achiziționarea de legume și fructe naturale de la țărani, atât pentru consum propriu, cât și în domeniul HORECA pentru restaurante, bistro-uri sau cantine.
Dar pentru a obține rezultatele dorite din agricultură sunt necesare și o serie de investiții în echipamente care să îți ușureze munca și să îți eficientizeze activitatea. Conform vorbei din bătrâni, „nu iese fum fără foc”, nici legume sau fructe nu se pot obține fără ustensilele și dispozitivele potrivite. Fie că vorbim de motosape sau motocultoare profesionale, fără de care viața de fermier nu ar exista.
Pentru cei care nu sunt familiriazați cu acești termeni, motosapa este un utilaj simplu de utilizat, folosit la prelucrarea solurilor semiușoare sau ușoare. Are un motor în 4 timpi, poate fi programată și reglată cu ușurință și poate fi atașată o prășitoare sau o rariță, accesorii folosite pentru întreținerea pământului.
Motocultorul este un utilaj mult mai complex și automatizat ca o motosapă, având la bază o freză motorizată ce permite atât preluarea solului, cât și pregatirea acestuia pentru diverse activități agricole, cum ar fi însămânțarea. Un motocultor este mult mai eficient decât o motosapă, este mai rapid și poate opera pământul la adâncimi mult mai mari.
Așadar, viața de fermier și munca în agricultură necesită energie, plăcere, pasiune, dedicare și mult suflet, iar odată îmbinate aceste noțiuni vor aduce rezultatele așteptate.